φωτογράφοι με πτυχίο πανεπιστημίου-μια ιστορική στιγμή για την Ελληνική Φωτογραφία!

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

φωτογράφοι με πτυχίο πανεπιστημίου-μια ιστορική στιγμή για την Ελληνική Φωτογραφία-το τμήμα Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών εντάσσεται στο νεοϊδρυθέν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. 

Το πρώτο βήμα έγινε το 1985 στο ΤΕΙ Αθήνας, με την ίδρυση του πρώτου και μοναδικού στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας, Τμήματος Φωτογραφίας.
Μετά από σχεδόν σαράντα χρόνια, η προσπάθεια ολοκληρώνεται με την ένταξη του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών -όπως λέγεται σήμερα- του ΤΕΙ Αθήνας στο νεοϊδρυθέν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα του φωτογραφικού κλάδου ικανοποιείται.
Το σχετικό νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ψηφίσθηκε με διευρυμένη πλειοψηφία, την Δευτέρα 26/2/2018 από την Βουλή των Ελλήνων και αποτελεί πλέον νόμο του Ελληνικού Κράτους. Με άλλα λόγια, η χώρα μας,179 χρόνια μετά την εφεύρεση της φωτογραφίας, πράττει αυτό που έχουν πράξει εδώ και πολλές δεκαετίες όλες οι πολιτισμένες χώρες της υφηλίου:

Αναγνωρίζει, επιτέλους, το δικαίωμα στη Φωτογραφία να διδάσκεται στην ανώτατη εκπαιδευτική βαθμίδα, με ό,τι θετικό αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται.

Θετικό για την έρευνα στον συγκεκριμένο κλάδο.
Για την ανάπτυξη του θεωρητικό λόγου.

Για τη δημιουργία πεδίου δράσης των καλύτερων καθηγητών του είδους, που πλέον είναι πολλοί,με διδακτορικά από τα καλύτερα Πανεπιστήμια Ευρώπης και Αμερικής.
Για την προβολή και τη διάδοση της ελληνικής φωτογραφίας και πολλά-πολλά άλλα.

Ας σημειωθεί, επίσης, ότι η «πανεπιστημιοποίηση» του Τμήματος, το βρίσκει με έτοιμο πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, του οποίου η λειτουργία ξεκίνησε πριν 3 χρόνια.

 PhotoBusiness Weekly Νο 408, 

Προηγούμενο Άρθρο

Βιταμίνη D-και ας γνωρίσουμε τέσσερις πηγές της εκτός από τον ήλιο

Επόμενο Άρθρο

νερό-μπορεί να το ξεχνάμε αλλά είναι η πηγή της ζωής μας!

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.