Τα μουστοκούλουρα είναι αρτοσκευάσματα που φτιάχνονται με μούστο ή με πετιμέζι, αλεύρι και ελαιόλαδο, κανέλα και γαρύφαλλο σε σκόνη.
Για λάδι προτιμώ ελαιόλαδο.
Η διαδικασία παρασκευής περιλαμβάνει ανάμειξη των υλικών και ανακάτεμα έως ότου ληφθεί μία εύπλαστη ζύμη.
Στο μείγμα μπορούν να προστεθούν και σταφίδες.
Τα μουστοκούλουρα μπορεί να είναι τραγανά ή μαλακά, γενικά όσο περισσότερο είναι το αλεύρι στην αναλογία των συστατικών τόσο πιο σφιχτά και τραγανά γίνονται τα κουλουράκια.
Η ζύμη πλάθεται σε κουλουράκια, κυκλικά με τρύπα στη μέση ή χωρίς, ή εναλλακτικά σε μακρόστενα σχήματα ή πλεξούδες.
Ψήνονται στο φούρνο…read more:https://taneatisgaleras.blogspot.com/2021/12/m.html
- Tags: taneatisgaleras