Dr Dransart Philippe : Πως καταλήγουμε να υποφέρουμε σωματικά από έναν ψυχικό πόνο.

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Dr Dransart Philippe – ομοιοπαθητικός και βοτανολόγος, φωτίζει το δρόμο μας της προς την κατανόηση της έννοιας της νόσου.
Γιατί πάσχω; “Όταν ακούμε το σώμα μας ως γλώσσα, η ασθένεια θα μιλήσει”, λέει.
Η ασθένεια δεν είναι πλέον ο εχθρός που πρέπει να πολεμήσουμε, αλλά ένας διάλογος με τον εαυτό μας.
Είναι αυτός ο “φίλος” που προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της ψυχής μας.
Υπό το φως της εμπειρίας και της έρευνας του, ο Philippe Dransart ανοίγει ένα αυλάκι στην αρχική αναζήτηση για την έννοια της ασθένειας.
Η ασθένεια είναι ένα πέρασμα που μας βοηθά να ξεπεράσουμε τον πόνο του “είναι” μας, μόνο και μόνο για να απελευθερωθούμε.
Ποιοι είναι οι προβληματισμοί του Dr Dransart Philippe;
      – Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο σκοπός της ύπαρξής μας είναι η αφύπνιση της συνείδησης. Και αυτή η αφύπνιση μπορεί να γίνει μέσω θετικών ή αρνητικών εμπειριών.
Και οι δύο είναι “σωστοί” σε σχέση με αυτόν τον στόχο.
Νομίζω ότι από αυτό που υποφέρουμε είναι η ταυτοποίησή μας με μια συγκεκριμένη εικόνα του εαυτού μας.
Δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε.
Το μικρό παιδί που φτάνει στον κόσμο ανακαλύπτει ότι υπάρχει, κατά τη διάρκεια της περίφημης σκηνής του καθρέφτη …
Υπάρχω, ναι,αλλά ποιος είμαι εγώ;
Δεν ξέρει πώς να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση, οπότε θα κοιτάξει στους γονείς του για να μάθει ποια είναι η «μορφή» του, ο τόπος του, κλπ.
Αυτές οι ερωτήσεις θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη ζωή.
Και διερευνώντας την ψυχοσυναισθηματική διάσταση της αρρώστιας συμπεραίνω ότι χρησιμοποιούμε τη λειτουργία ενός οργάνου για να εκφράσουμε τις δυσκολίες ή τη δυσφορία μας, και έτσι καταλήγουμε να υποφέρουμε σωματικά από έναν ψυχικό πόνο.
Και αν έχουμε πια χάσει το νόημα ακούμε να λέμε:
“Οι δυσκολίες με γονάτισαν”,
“αυτό δεν μπορώ να το καταπιώ”,
“σφίγγω τα δόντια”,
“μου κόβεται η ανάσα”: εκφράσεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά και που δείχνουν πώς αποτυπώνεται στη γλώσσα μας η βαθύτερη σύνδεση των συναισθηματικών καταστάσεων που βιώνουμε με τα όργανα του σώματος και τις λειτουργίες τους.
Αλλά επισημαίνει ο  Dr Dransart Philippe , με την 30χρονη εμπειρία στην ομοιοπαθητική θεραπεία εκατοντάδων ασθενών, η ασθένεια εμπεριέχει το σπέρμα της θεραπείας της, ότι μέσω του σώματος και του πόνου προσπαθεί να μας απελευθερώσει από το συναίσθημα που την προκάλεσε.

Η ασθένεια είναι η γλώσσα που χρησιμοποιεί το σώμα μας για να μας μιλήσει.
Το σώμα μας χρησιμοποιεί ως γλώσσα την ασθένεια ή τον τραυματισμό για να απευθυνθεί στη συνείδηση ​​και έτσι να ξεκινήσει μια διαδικασία θεραπείας όχι μόνο της ασθένειας / τραυματισμού αλλά και της ρίζας του προβλήματος,της “πληγής” που είναι ανοιχτή στην ψυχή μας

Ο θυμός εκφράζεται μέσα στο σώμα για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.
Μέσω της ασθένειας, κατά κάποιον τρόπο, δικαιολογούμε τον εαυτό μας.
Επιβεβαιώνουμε ότι έχουμε δίκιο να νιώθουμε τα συναισθήματα αυτά που νιώθουμε, ότι τα συναισθήματα δεν είναι ένα κατασκεύασμα του μυαλού μας, αλλά μια αντικειμενική πραγματικότητα. Μέσω της ασθένειας έχουμε αποδείξεις για την οδύνη μας, χωρίς όμως να έχουμε συνείδηση όλων αυτών.
Και το τίμημα που έχουμε να πληρώσουμε, είναι βαρύ.
Βάζουμε το σώμα μας να μαρτυρήσει τι νιώθουμε και μέσω του σώματός μας χρησιμοποιούμε σαν μάρτυρες και τους ανθρώπους του περίγυρού μας.
Είμαστε άρρωστοι και οι κοντινοί μας άνθρωποι πρέπει να το “ανεχτούν”.
Μετατρέποντας την προσωπική μας οδύνη σε σωματική πραγματικότητα αφαιρούμε από τους γύρω μας την δυνατότητα να την αγνοήσουν ή να αποστασιοποιηθούν από αυτήν.
Εντούτοις, εμείς πρώτοι από όλους υποφέρουμε και η αδυναμία των άλλων να μας ανακουφίσουν, μας κάνει να νιώθουμε μόνοι.
Θα θέλαμε να απαλλαγούμε από την ασθένεια που μας προκαλεί τον πόνο, όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Πού να το φανταστούμε ότι, στην πραγματικότητα, μέσω της οδύνης δικαιολογούμαστε για κάτι;
Μέσα από τις ασθένειες, μιλάμε στον εαυτό μας.
Μόνο που λέμε τα πράγματα στον εαυτό μας χωρίς πραγματικά να τα λέμε.
Λες και θέλουμε να τα πούμε με τρόπο που να μην τον καταλαβαίνουμε απόλυτα, λες κι αυτή η αμφισημία μας επιτρέπει να διαφυλάξουμε κάτι.
Και όλα αυτά βεβαίως συμβαίνουν εν αγνοία μας.
Κανείς δεν “επιλέγει” να είναι άρρωστος.
Εγώ ξέρω ότι είμαι γιατρός,αυτό που με χαρακτηρίζει είναι ότι είμαι γιατρός, ότι νοιάζομαι για τους ανθρώπους.
Αλλά, πέρα ​​από αυτό, δεν ξέρω πραγματικά ποιος είμαι …
Αν η πραγματικότητα υπενθυμίσει  σε μένα μια συμπαθητική εικόνα, α, αυτό είναι ευχάριστο!
Αισθάνομαι τότε μια ενότητα με τον εαυτό μου.
Μπορώ να συνεχίσω να τραβώ το δρόμο μου.
Αν όμως η πραγματικότητα μου υπενθυμίσει μια αρνητική εικόνα του εαυτού μου ή μια λέξη που έρχεται να χτυπήσει σε ένα αδύναμο σημείο της εικόνας μου – που εξαρτάται από τον τρόπο που έχτισα τον εαυτό μου – τότε, είναι κάτι άλλο …
Για παράδειγμα εάν ένας πατέρας λέει στο παιδί του: “Εσύ, ούτως ή άλλως, είσαι ανίκανος,άχρηστος”, το παιδί θα στηριχτεί σε αυτή τη δήλωση.
Στη συνέχεια θα επιδιώξει να πετύχει με κάθε κόστος.
Αν, μια μέρα, το αφεντικό του έρχεται σ ‘αυτόν και λέει, “είσαι ανίκανος”, αυτομάτως το αφεντικό θα έχει βάλει το δάχτυλό του σε έναν παλιό πόνο,σε μιά παλιά πληγή που αγγίζει την εικόνα που έχει αυτός ο άνθρωπος γι τον εαυτό του και θα υπάρξει επανενεργοποίηση του παλιού πόνο,καθώς η πληγή θα έχει ξανά-ανοίξει.
Η εικόνα που έχουμε χτίσει για μας είναι με χτυπήματα και ατέλειες και το άγχος τους δίνει έμφαση και το άγχος, είναι άγχος μόνο επειδή υποστηρίζει μια προϋπάρχουσα πληγή.
Αυτό προκαλεί επανενεργοποίηση, αλλιώς δεν υπάρχει άγχος – με την έννοια ενός τοξικού στρες που θα μπορούσε να μας κάνει να αρρωστήσουμε.
Έτσι, η ασθένεια θα συμβεί λόγω ενός γεγονότος ή, πιο συγκεκριμένα, μιας λέξης που έρχεται να βάλει το δάκτυλο και να ανοίξει μια παλιά πληγή.
Για αυτό πρέπει να δώσουμε νόημα στην ύπαρξή μας.
Ένας μοναχός του Θιβέτ,ο Djwal Khu , μου είχε πει: “Να θυμάστε ότι η ασθένεια αρχίζει με την πρόθεση της αλήθειας και της υποστήριξης της ύπαρξης.
Με άλλα λόγια, ενεργοποιείται με την πρόθεση να βοηθήσει το άτομο να βγει από αυτή τη μειωτική εικόνα που τον εμποδίζει να είναι αυτός ο ίδιος.”

ntina

galatsinews.gr 18-04-2019

neosante.eu

Προηγούμενο Άρθρο

Αποτελέσματα εκλογών 2019 :Ποιοι προηγούνται στη μάχη των σταυρών στις ευρωεκλογές

Επόμενο Άρθρο

Ο καιρός το καλοκαίρι – Πρόβλεψη «εφιάλτης» Αμερικανών μετεωρολόγων

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.