Ψωμί -Ένα διαφορετικό ψωμί χωρίς ζύμωμα και με πολλά-πολλά υλικά

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Ψωμί το αγαπημένο, και πόσες συνταγές!
Και πόσα είδη!
Λευκό ψωμί: Γίνεται από αλεύρι που περιέχει μόνο τον κεντρικό πυρήνα των σιτηρών, ενδοσπέρμιο.
Μαύρο ψωμί: Παρασκευάζεται από αλεύρι που προέρχεται από το ενδοσπέρμιο και από 10% πίτουρο, εδώ όμως χρειάζεται προσοχή διότι μερικές φορές αναφέρεται στο άσπρο ψωμί με προσθήκη χρωστικών, συχνά χρωστική καραμέλα για να γίνει καφέ.
Ψωμί ολικής αλέσεως: Περιέχει το σύνολο του κόκκου του σιταριού, ενδοσπέρμιο, πίτουρο, φύτρο.
Πολύσπορο ψωμί: Πρόκειται για υψηλής θρεπτικής αξίας ψωμί, πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, αμινοξέα και θρεπτικά συστατικά. Από το όνομά του, καταλαβαίνουμε ότι παρασκευάζεται από διάφορα είδη δημητριακών, όπως σιτάρι, σίκαλη, κριθάρι, βρώμη, καλαμπόκι, σπόρους κεχριού, παπαρούνας, ηλιόσπορου.
Χωριάτικο ψωμί: Παρασκευάζεται από αλεύρι, το οποίο παράγεται αποκλειστικά και μόνο από σκληρό σιτάρι και έχει χρυσοκίτρινο χρώμα.
Καλαμποκόψωμο: Παρασκευάζεται από αλεύρι καλαμποκιού, το οποίο παράγεται από την άλεση του αραβόσιτου, έχει έντονο κίτρινο χρώμα, απαλή υφή και νόστιμη γεύση.
Ψωμί σίκαλης: Γίνεται από αλεύρι

galatsinews.gr 11-11-2020

Προηγούμενο Άρθρο

H Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου για τα Δημοτικά τέλη 2021 και το νέο ΧΑΡΑΤΣΙ

Επόμενο Άρθρο

Mουστοκούλουρα, η απόλυτη φθινοπωρινή λιχουδιά

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.