“Φως και χρόνος” ένα νοητικό ταξίδι στα βάθη του Κόσμου

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

“Φως και χρόνος”

Το βιβλίο του “Φως και χρόνος. Αναπαραστάσεις του σύμπαντος, διάστημα-χρονικότητα και η βάση των πεποιθήσεων στην ανθρώπινη συνείδηση” παρουσίασε ο συγγραφέας Hugo Novotny στο Πάρκο Μελέτης και Περισυλλογής στην τοποθεσία Λα Ρέχα (La Reja), σε επιμέλεια Hipatya, το Σάββατο 11 Αυγούστου ενώ την Κυριακή 12 Αυγούστου έγινε η παρουσίαση στη Σάλα για το Μήνυμα του Σιλο στο Μπουένος Άιρες.

“Αν η αλλαγή στην αναπαράσταση του σύμπαντος, αλλάζει τις πεποιθήσεις μας, μήπως ο τρόπος που σκεφτόμαστε, ζούμε και σχετίζουμε με έναν άλλο, αλλάζει επίσης;”  ρωτά ο συγγραφέας, προτείνοντας ένα ταξίδι από τη στιγμή που η Γη θεωρήθηκε επίπεδη και στο κέντρο του Σύμπαντος.
Σήμερα γνωρίζουμε αυτό που πίστεψε ο Ιταλός μοναχός και ο αστρονόμος Giordano Bruno με κόστος της ζωής του, ότι ο Ήλιος μας είναι ένα ακόμα αστέρι μεταξύ εκατοντάδων δισεκατομμυρίων στον Γαλαξία και η Γη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο.

Ο Hugo Novotny, ερευνητής του Πάρκου Μελέτης και Περισυλλογής και του Κινήματος Universalist Humanist Pedagogical, τονίζει επίσης ότι σήμερα γνωρίζουμε, χάρη στην Κοσμολογία, ότι υπάρχει μια δύναμη που οδηγεί στην επιταχυνόμενη επέκταση του σύμπαντος.
“Και υπάρχει μια πρόθεση που οδηγεί στην εξέλιξη, στη δική μας και σε ό, τι υπάρχει; Ποιες συνέπειες θα μπορούσαν να έχουν αυτές οι ανακαλύψεις στη ζωή μας, προσωπική, κοινωνική, πνευματική;”

Χωρίς αμφιβολία, η επιστήμη προχωρά με ταχείς ρυθμούς, αλλά το όραμά μας για τον κόσμο, την πνευματικότητα και τη συμπεριφορά μας εξελίσσεται με τον ίδιο ρυθμό;

Σε Φως και Χρόνο, ο Hugo Novotny μας φέρνει αντιμέτωπους με αυτά τα βασικά ερωτήματα και θέτει τις δικές του υποθέσεις ως απάντηση, οδηγώντας μας να εμβαθύνουμε τον στοχασμό μας πάνω στον κόσμο στον οποίο ζούμε και στον εαυτό μας. Με τα δικά του λόγια “Παρότι αναφερόμαστε σε αυτό το έργο στο Σύμπαν, την προέλευση και την εξέλιξή του, το θέμα δεν είναι η αστρονομία ούτε οι πιο πρόσφατες ανακαλύψεις στη φυσική ή στην κοσμολογία. Το αντικείμενο της μελέτης μας είναι η εμφάνιση που καθιστά δυνατές τις αναπαραστάσεις του σύμπαντος, με το ενδιαφέρον να εντοπίζεται στις αλλαγές που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν σε αυτές τις στιγμές σε αυτό το βλέμμα και στην ανθρώπινη συνείδηση εν γένει”.

Μέσω του Φωτός και του χρόνου, εν συντομία, ο συγγραφέας μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε, να πετάξουμε προς τα βάθη του σύμπαντος και, ταυτόχρονα, προς τα βάθη του μυαλού. Κατά την άποψη της Claudie Baudoin, στον πρόλογο του έργου που δημοσιεύθηκε επίσης στη γαλλική γλώσσα, “Αυτό το τρισδιάστατο ταξίδι στο Φως μας ανυψώνει και μας απομακρύνει από τις βασικές μας πεποιθήσεις. Κάποιος γίνεται πιο ταπεινός και ταυτόχρονα μεγαλύτερος, επειδή ξεπέρασε όλους τους ορίζοντες, επειδή κατάφερε να ακούσει τη μουσική των σφαιρών, επειδή αντιλήφθηκε, για μια σύντομη στιγμή, τις πρωτοφανείς αποχρώσεις τους.”

[Αυτή η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί επίσης στις 29/30 Σεπτεμβρίου στο τέλος της εβδομάδας στο πάρκο μελέτης και περισυλλογής La Belle Idee, κοντά στο Παρίσι]

πηγή:pressenza.com

Προηγούμενο Άρθρο

Uncivilisation

Επόμενο Άρθρο

Βιοδιαθεσιμότητα , και πως να απορροφήσει ο οργανισμός μας το maximum των θρεπτικών συστατικών των τροφών.

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.