Φιλετάκια κοτόπουλου με τσιγαριαστά χόρτα εποχής

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Φιλετάκια κοτόπουλου
Πως να μαγειρέψουμε φιλετάκια κοτόπουλου με νόστιμα και θρεπτικά χόρτα εποχής
Θα χρειαστούμε
1 συσκευασία φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλου
1 κιλό χόρτα διάφορα (σπανάκι, σέσκουλα, μυρώνια, καυκαλήθρες)
1 κρεμμύδι σε φέτες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κοφτή κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας χυμό και
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι,
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια χαμηλή, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε πολύ καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το πράσο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό περίπου.
Ρίχνετε τα χόρτα και ανακατεύετε προσεκτικά να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
Αλατίζετε και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Διαλύετε τον πελτέ σε μισό ποτήρι νερό και τον ρίχνετε στο φαγητό.
Σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και το κοτόπουλο.
Κατόπιν, ρίχνετε τον μάραθο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, αφήνετε να πάρει μια βράση το φαγητό και σερβίρετε όσο είναι ζεστό.
Tips
Αυτό το φαγητό μαγειρεύεται με τα χόρτα κάθε εποχής.
Το χειμώνα μπορείτε να προσθέσετε και άγρια χόρτα ή σταμναγκάθι, ενώ το καλοκαίρι, βλίτα, γλιστρίδα και μαϊντανό.

Η συνταγή είναι της Ελένης Ψυχούλη στο olivemagazine.gr

Ελένη Ψυχούλη
όλες οι συνταγές της chef

galatsinews.gr 30-04-2020

Προηγούμενο Άρθρο

Μια νέα καθημερινότητα ξεκινάει από την Δευτέρα 4 Μαΐου

Επόμενο Άρθρο

Έκκληση για κατανάλωση πατάτας κάνουν οι Βέλγοι

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.