Ταχίνι,η λιπαρή πάστα από ψημένο, ξεφλουδισμένο σουσάμι και τα οφέλη του για την υγεία μας

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Το ταχίνι είναι μιά βουτυρένια πάστα φτιαγμένη από αποφλοιωμένους, αλεσμένους και  ψημένους κόκκους σουσαμιού.

Την παλαιότερη αναφορά για το σουσάμι τη βρίσκουμε σε ένα έγγραφο γραμμένο πριν από 4.000 χρόνια σε σφηνοειδή γραφή, όπου περιγράφει το έθιμο της προσφοράς στους θεούς.
Ο ιστορικός Ηρόδοτος γράφει για την καλλιέργεια του σησαμιού πριν από 3.500 χρόνια στην περιοχή των ποταμών του Τίγρη και Ευφράτη στο Αρχαίο Ιράκ. Το σουσάμι εκείνα τα χρόνια χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως πηγή ελαίου,το γνωστό σησαμέλαιο.
Το σουσάμι και το ταχίνι χρησιμοποιούνται στις κουζίνες των λαών της μεσογείου εδώ και χιλοιάδες χρόνια.
Το ταχίνι είναι ένα σπουδαίο τρόφιμο και σύμφωνα με την εθνική βάση δεδομένων για τα θρεπτικά συστατικά USDA, 2 κουταλιές  της σούπας ταχίνι φτιαγμένη από ψημένα σουσάμι και βάρους 30 γραμμάρια (g) περιέχει*:
Περιέχει πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα λεγόμενα…read more:botanologia.gr

 

Προηγούμενο Άρθρο

Η Google με σύστημα τεχνητής νοημοσύνης επιχειρεί διάγνωση εμφράγματος

Επόμενο Άρθρο

Παγκόσμια ημέρα ποίησης: ένα δώρο της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.