Πως κάνουμε το τέλειο ρόφημα από φρέσκες βελόνες πεύκου
Παίρνουμε μια χούφτα από φρέσκες* βελόνες πεύκου.
Τις ξεπλένουμε με αρκετό καθαρό, κρύο νερό.
Κόβουμε τις καφέ άκρες και τις υπόλοιπες βελόνες τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια για να διευκολύνουμε την απελευθέρωση των πολύτιμων ελαίων τους.
Βάζουμε τις βελόνες μας σε ένα φλιτζάνι.
Βράζουμε μια μεγάλη κούπα νερό, το οποίο, αμέσως μετά το βρασμό, το ρίχνουμε μέσα στο φλιτζάνι που έχουμε τις βελόνες.
Οι βελόνες μας θα επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού.
Καλύπτουμε αμέσως το φλιτζάνι με ένα πιατάκι για να εμποδίσουμε τα αιθέρια έλαια να εξατμιστούν και περιμένουμε 15 με 20 λεπτά να ετοιμαστεί το ρόφημά μας και οι πολύτιμες ουσίες του πεύκου να περάσουν στο νερό μας.
Θα δούμε τις βελόνες να έχουν πάρει ένα θαμπό πράσινο χρώμα και να έχουν βυθιστεί στο κάτω μέρος του φλιτζανιού.
Ανάλογα με τον τύπο του πεύκου, το ρόφημά μας μπορεί να είναι διαυγές ή ανοιχτό χρυσό καφέ έως κοκκινωπό καφέ.
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε μέλι και λεμόνι και θα έχουμε ένα μοσχομυριστό και θρεπτικότατο ρόφημα…
read more:https://botanologia.gr/rofima-apo-freskes-velones-peykoy-gia-loimoxeis-toy-anoteroy-anapneystikoy-systimatos/
