Μπρόκολο – Ένα από τα ισχυρότερα σταυρανθή λαχανικά του πλανήτη μας

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Το μπρόκολο περιέχει μιά ισχυρότατη ουσία την sulforaphane, η οποία καταπολεμά και θανατώνει τα βακτήρια που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, με παράλληλη ισχυρότατη αντικαρκινική δράση.
Η sulforaphane ενεργοποιείται μόνο όταν τα λαχανικά που την περιέχουν κόβονται ή μασώνται.
Τα υψηλότερα επίπεδα sulforaphane βρίσκονται στα ωμά λαχανικά.
Τα ωμό μπρόκολο είχε δέκα φορές περισσότερη sulforaphane από το μαγειρεμένο μπρόκολο.
Το βράσιμο στον ατμό στους 140˚C για τρία λεπτά είναι ο καλύτερος τρόπος βελτιστοποίησης των επιπέδωνsulforaphane κατά το μαγείρεμα
read more:https://botanologia.gr/mprokolo-ena-apo-ta-ischyrotera-stayranthi-lachanika-toy-planiti-mas/

Προηγούμενο Άρθρο

Τα οδωνυμικά του Γαλατσίου στην Ηλεκτρονική Πινακοθήκη-Φωτοθήκη-Βιβλιοθήκη στο site του Δήμου Γαλατσίου

Επόμενο Άρθρο

Κωνσταντίνος Φαρσαλινός: Κάπνισμα, νικοτίνη και COVID-19

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.