καρότο-ένας ισχυρότατος χυμός για τον έλεγχο της χοληστερίνης μας!

Χωρίς σχόλια Share:

καρότο-πως να ετοιμάσουμε-ένα ισχυρότατο χυμό για τον έλεγχο της χοληστερίνης

καρότο και μιά σύντομη-σύντομη ματιά στις σημαντικές του ιδιότητες.
το καρότο με μια ματιά.

το καρότο παρέχει προστασία από τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο
το καρότο χτίζει ισχυρά οστά-το σκελετικό μας σύστημα έχει απόλυτη ανάγκη τα καρότα!τα καρότα χτίζουν υγιές νευρικό σύστημα-το νευρικό μας σύστημα έχει απόλυτη ανάγκη τα καρότα!
τα καρότα έχουν μιά ισχυρότατη αντικαρκινική ένωση την φλαρκρινόλη, που έχει τη δύναμη να διεγείρει μηχανισμούς καταπολέμησης του καρκίνου.
η κατανάλωση των καρότων έχει συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών προσβολών στις γυναίκες.
η κατανάλωση χυμού καρότου μπορεί να προστατεύσει το καρδιαγγειακό μας σύστημα,αυξάνοντας την ολική αντιοξειδωτική κατάσταση και μειώνοντας την υπεροξείδωση των λιπιδίων ανεξάρτητα από οποιονδήποτε από τους δείκτες καρδιαγγειακού κινδύνου που μετρήθηκαν στη μελέτη.
τα καρότα μαγειρεμένα αυξάνουν τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών τους επιπέδων και της συνολικής διατροφικής τους αξίας.
τα καρότα διατηρούν την χοληστερίνη στα επιτρεπτά επίπεδα και σύμφωνα με μετα-αναλύσεις,
όσοι είχαν υπερχοληστεριναιμία και κατανάλωναν δύο καρότα κάθε μέρα,είδαν τη χοληστερίνη τους να πέφτει κατά 10-20%, ενώ όσοι ακολούθησαν την ίδια διατροφική τακτική, χωρίς να έχουν πρόβλημα υπερχοληστεριναιμίας, διατήρησαν τη χοληστερίνη τους σε φυσιολογικά επίπεδα.

και τώρα ας ετοιμάσουμε ένα ισχυρότατο και γευστικότατο χυμό καρότο,ασπίδα για τον οργανισμό μας!!!

και θέλουμε
-4 μέτρια βιολογικά καρότα
-χυμό μισού λεμονιού
-στη μύτη από το κουταλάκι θαλασσινό αλάτι-ανεπεξέργαστο
-λίγο μαύρο πιπέρι-προσοχή στο πιπέρι να είναι οργανικό χωρίς προσμίξεις
-ένα ποτηράκι του κρασιού νερό,χωρίς άλατα και βαρέα μέταλλα
λίγο κρόκο κοζάνης
και
αφού πλύνομε πολύ καλά και καθαρίσουμε τα καρότα μας τα κόβουμε κομμάτια,
και τα βάζουμε στο μπλέντερ.
δουλεύουμε για 1-2′ για να γίνουν ένας παχύρρευστος χυμός!
προσθέτουμε
το χυμό λεμονιού,
το αλάτι,
το πιπέρι και
το νερό μας!
χτυπάμε για λίγο ακόμα τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν και
σερβίρουμε!
πασπαλίζουμε με τον κρόκο και απολαμβάνουμε!!!
προτιμάμε να πίνουμε τους χυμούς μας στο ενδιάμεσο των γευμάτων μας,ώστε να μπορεί ο οργανισμό μας να τους διαχειρίζεται καλύτερα.
όλοι μπορούμε να είμαστε υγιείς!
thalia:botanologia.blogspot.gr

photo:pixabay.com

Προηγούμενο Άρθρο

Γαλάτσι-«το διαβητικό πόδι και ο σακχαρώδης διαβήτης»-ενημερωτική ομιλία

Επόμενο Άρθρο

Wednesday Night Science-η διασκεδαστική και ψυχαγωγική διάσταση της επιστημονικής δημιουργίας

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.