Ισχυρότατα αντιβιοτικά που μας έχει χαρίσει η φύση

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ισχυρά αντιβιοτικά βότανα που μας έχει χαρίσει η φύση, και που κανένα δεν δημιουργήθηκε σε κάποιο εργαστήριο.

Τα τελευταία χρόνια οι οργανισμοί υγείας κάνουν εκστρατείες προκειμένου να ενθαρρύνουν την ορθή χρήση των αντιβιοτικών, και ειδικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO),προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη πάνω στο σοβαρό αυτό θέμα, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω επιδείνωση και διασπορά του προβλήματος της αντοχής των μικροβίων στα αντιβιοτικά.
Τα αντιβιοτικά, όπως καλά γνωρίζουμε, είναι ουσίες που καταστρέφουν στελέχη μικροβίων προστατεύοντάς μας από μικροβιακές λοιμώξεις.
Όμως ,ορισμένα μικροβιακά στελέχη, εμφανίζουν επίκτητη αντίσταση σε αυτά, και αυτό είναι απόρροια της επανειλημμένης, αλλά και εσφαλμένης χρήσης αντιβιοτικών, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο επείγοντα προβλήματα δημόσιας υγείας στον κόσμο.
«Διακινδυνεύουμε να είμαστε σε ένα «μετα-αντιβιοτικό» κόσμο» έχει δηλώσει παλαιότερα ο Thomas Frieden, διευθυντής του Αμερικανικού κέντρου ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων!
Η αντίσταση στα αντιβιοτικά έχει κατηγορηθεί για τουλάχιστον 48.000 θανάτους ετησίως, σε Ευρώπη και Αμερική, από λοιμώξεις που προκαλούν τα πολυανθετικά μικρόβια!
Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα μικροβιακής αντοχής.
Σύμφωνα με τον WHO,αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα περιορισμού της χρήσης αντιβιοτικών, θα αυξηθεί ο αριθμός των θανάτων από λοιμώξεις σχετιζόμενες με πολυανθεκτικά μικρόβια.
Οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί!
Μιλούν 10 εκατομμύρια θανάτους σε παγκόσμιο επίπεδο έως το 2050!
Στη χώρα μας την Ελλάδα, τα τελευταία στοιχεία, δείχνουν πως πάρα πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους από πολυανθεκτικά μικρόβια!
Μπορούμε να πούμε λοιπόν, πως έχουμε εισέλθει σε μια πραγματικά επικίνδυνη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας, στην οποία όχι μόνο έχουμε χάσει την επαφή με τις παραδοσιακές, φυσικές θεραπείες, αλλά και η ακατάλληλη…read more-botanologia.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Από την εποχή των εσπερδοειδών-Μαρμελάδα με λεμόνι και πορτοκάλι

Επόμενο Άρθρο

Νευροδιαβιβαστές : Οι χημικοί αγγελιοφόροι του εγκεφάλου

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.