Θόρυβος – Οι επικίνδυνες και καταστροφικές επιπτώσεις του στην υγεία μας

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

O θόρυβος είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περιβαλλοντική αιτία προβλημάτων υγείας, αμέσως μετά την επίδραση της ποιότητας του αέρα (σωματιδιακή ύλη).
Ο ΠΟΥ ορίζει την υγεία ως κατάσταση πλήρους σωματικής, πνευματικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς την απουσία ασθένειας ή αναπηρίας. Ως εκ τούτου, ένα υψηλό επίπεδο ενόχλησης που προκαλείται από περιβαλλοντικό θόρυβο θεωρείται ως ένα από τα περιβαλλοντικά βάρη για την υγεία και συνεπώς λαμβάνεται υπόψη κατά την εκτίμηση των επιπτώσεων του θορύβου στην υγεία

Σύμφωνα με τα ευρήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  , ο θόρυβος είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περιβαλλοντική αιτία προβλημάτων υγείας, αμέσως μετά την επίδραση της ποιότητας του αέρα (σωματιδιακή ύλη).
Οι κατευθυντήριες γραμμές της Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη για το θόρυβο παρουσιάζουν ενδείξεις για τις βλάβες στην υγεία λόγω της έκθεσης στο θόρυβο τη νύχτα και προτείνουν τιμές κατωφλίου πάνω από τις οποίες παρατηρούνται δυσμενείς επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία Ένας ετήσιος μέσος όρος νυκτερινής έκθεσης που δεν υπερβαίνει τα 40 decibel (dB) συνιστάται στις κατευθυντήριες γραμμές…read more:https://taneatisgaleras.blogspot.com/2018/10/blog-post_19.html

Προηγούμενο Άρθρο

Η Κίνα σχεδιάζει την κατασκευή τεχνητού φεγγαριού μέχρι το 2020

Επόμενο Άρθρο

Η ατμοσφαιρική ρύπανση και τα εκατομμύρια περιστατικά διαβήτη κάθε χρόνο

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.