Ελαφριά πανακότα, panna cotta, γιαουρτιού με φρούτα του δάσους

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

H πανακότα, panna cotta είναι από τα πιο γνωστά γλυκίσματα Ιταλικής προέλευσης.
Αποτελείται από μαγειρεμένη κρέμα γάλακτος, η οποία έχει στερεοποιηθεί κατά την παρασκευή με ζελατίνη.
Το όνομά της στα ιταλικά σημαίνει “ψημένη κρέμα”.

Θα χρειαστούμε για την πανακόττα…
6gr. φύλλα ζελατίνης
350gr. κρέμα γάλακτος 
80gr. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. κανέλα 
200gr. γιαούρτη στραγγιστό
το ξύσμα μισού λεμονιού
και για το σερβίρισμα…
3 κ.σ. μέλι
φρούτα του δάσους 
φυλλαράκια δυόσμου
Και
Σε ένα μεγάλο μπολ με νερό βάζουμε τη ζελατίνη και την αφήνουμε να μουλιάσει 6-8 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 200gr. κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, την κανέλα και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα 150gr. κρέμα γάλακτος, τη γιαούρτη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και βάζουμε τη ζελατίνη αφού την στύψουμε καλά με τα χέρια μας να φύγει το περιττό νερό
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει.
Μεταφέρουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι στο μπολ με το γιαούρτι, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά .
Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ποτήρια, βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 3 ώρες για να παγώσουν καλά και να σταθεροποιηθούν πριν τα γαρνίρουμε .
Σερβίρουμε με το μέλι,
τα φρούτα του δάσους και τα φύλλα δυόσμου.

ntina

galatsinews.gr 07-01-2021

Προηγούμενο Άρθρο

“Γαλάτσι ο τόπος μου”: Για τα κρούσματος Covid-19 στο Δημαρχείο

Επόμενο Άρθρο

Ρόφημα από φρέσκες βελόνες πεύκου για λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.