γιουβαρλάκια με μαϊντανό,δυόσμο και άλλα βότανα

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Γιουβαρλάκια με πολλά-πολλά βότανα,ένα πολύ αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους

Τα γιουβαρλάκια επίσης γουρβαλάκια ή γουβαρλάκια -τουρκικά yuvarlak, ή yuvarlak köfte, είναι φαγητό της ελληνικής, της κυπριακής και της τουρκικής κουζίνας
Το όνομα σημαίνει στρογγυλός στα τουρκικά, περιγράφοντας μια πηχτή σούπα με αυγολέμονο.

Γίνεται με μείγμα κιμά, συνήθως με ρύζι ή πλιγούρι, κρεμμύδι, μαϊντανό, λάδι, αλάτι και πιπέρι. Το μείγμα χωρίζεται σε σφαιρίδια σαν κεφτέδες, τα οποία τοποθετούνται προσεκτικά στο νερό που βράζει και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά για να μη διαλυθούν. Τέλος, περιχύνονται με αυγολέμονο το οποίο προκαλεί πήξη των ζωμών του κρέατος και δίνει χαρακτηριστική όξινη γεύση. Για να μη κόψει το αυγολέμονο πρέπει να αραιώνεται σταδιακά με ζωμό μέτριας θερμοκρασίας, και ανακινείται μαζί με το φαγητό στην κατσαρόλα. Σερβίρεται καυτό με μαϊντανό, ή ξαναζεσταμένο και τρώγεται χειμώνα και καλοκαίρι. Συνοδεύεται από ψωμί, το οποίο βουτάμε στο πιάτο.
Ας τα ετοιμάσουμε με πολλά-πολλά μυρωδικά και με μπόλικο λεμόνι
Θα χρειαστούμε:
-ένα κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη μας
-μία κούπα από…read more:botanologia.gr

Προηγούμενο Άρθρο

ένα μεθυστικό γλυκάκι για τα απομεσήμερα-κορμός με σοκολάτα, ταχίνι και μέλι

Επόμενο Άρθρο

Πώς να αποφύγετε τις παγίδες των fake news

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.