Γαλάτσι -Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα Δημοτικά τέλη 2019

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 21/10/2018, μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής του κ.Μαρκόπουλου, ορίστηκαν κατά πλειοψηφία τα δημοτικά τέλη για τη χρονιά 2019, περιλαμβάνοντας μείωση του οικιακού συντελεστή για τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, κατά 2,1%.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα τοποθετηθεί ολοκληρωμένα και θα εκδώσει αντίστοιχη ανακοίνωση, τόσο για τα δημοτικά τέλη όσο και για το σύνολο του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2019, ο οποίος θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο τις επόμενες μέρες.

Θα θέλαμε μέχρι τότε να κάνουμε κάποια σχόλια.

Η μείωση αυτή, της τάξης του 2,1%, στα δημοτικά τέλη των κατοικιών, λαμβάνει χώρα σε μια εποχή που οι πραγματικές αποδοχές των εργαζομένων και των μικροεπαγγελματιών έχουν μειωθεί ακόμα και μέχρι 50%, με την μερική απασχόληση να έχει εκτιναχθεί στα ύψη, με τις συντάξεις να έχουν μετατραπεί σε προνοιακά επιδόματα. Σε μια περίοδο που τα νέα ζευγάρια δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν, να ξεκινήσουν την οικογένειά τους, να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους.

Δεν νομίζουμε λοιπόν πως ταιριάζουν πανηγυρισμοί για την ελάχιστη αυτή μείωση, αντιθέτως θεωρούμε ότι είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των νέων και των συνταξιούχων. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι οι Γαλατσιώτες καλούνται να πληρώσουν κάποια εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για να καλυφθούν αυτονόητες ανάγκες για καθαριότητα, φωτισμό, πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς (όσους υπάρχουν και οι οποίοι είναι απαράδεκτα λίγοι), αφού πρώτα έχουν πληρώσει κάποια ακόμα εκατομμύρια ευρώ σε φόρους στο κράτος.

Η πολιτική επιλογή και κατεύθυνση και της σημερινής διοίκησης, όπως και των προηγούμενων διοικήσεων, και αντίστοιχα των κομμμάτων που στήριζαν και στηρίζουν αυτές τις παρατάξεις, είναι η λογική της ανταποδοτικότητας, η λογική ότι η «χρήση οποιασδήποτε υπηρεσίας βαραίνει το χρήστη» και δεν είναι υποχρέωση του κράτους.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του Γαλατσίου να μη συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση. Να οργανωθούν και να παλέψουν με βάση τις δικές τους ανάγκες, ανάμεσα στα άλλα για πραγματικά γενναίες μειώσεις στα δημοτικά τέλη, για να μπορέσει έστω να ανασάνει η λαϊκή οικογένεια.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Χάρης Βουρδουμπάς

Προηγούμενο Άρθρο

Αλυκή Αιγίου -Ένα σπάνιο οικοσύστημα στην πόλη του Αιγίου

Επόμενο Άρθρο

Ψωρίαση -Ένα χρόνιο, ανίατο μη μεταδιδόμενο νόσημα

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.