Βότανα και τρόποι χρήσης:αφέψημα

Χωρίς σχόλια Share:

Βότανα και τρόποι χρήσης:αφέψημα
Αφέψημα-ας δούμε τι είναι το αφέψημα και πως παρασκευάζεται

αφέψημα βοτάνου-είναι το σιγανό βράσιμο των ανθεκτικότερων μερών των βοτάνων στο νερό…
οι ρίζες,
ο φλοιός,
τα κλωνάρια και
οι καρποί των βοτάνων απαιτούν πιο ισχυρή επεξεργασία από τα φύλλα ή τα λουλούδια για να επιτευχθεί η εξαγωγή των θεραπευτικών τους συστατικών…
μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νωπό ή αποξηραμένο βότανο το οποίο
θα πρέπει να το κόψουμε σε μικρά κομματάκια πριν το βράσουμε…
όπως τα εγχύματα, το αφεψήματα μπορούμε να το πιούμε ζεστό ή κρύο…
βάζουμε τα βότανα σε ένα δοχείο,
ρίχνουμε κρύο νερό μέχρι να τα σκεπάσει το βάζουμε στη φωτιά.
μόλις αρχίσει να βράζει σκεπάζουμε,χαμηλώνουμε την φωτιά και
σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρις ότου το νερό να ελαττωθεί κατά το ένα τρίτο περίπου…
σουρώνουμε το αφέψημά μας πίνουμε όσο χρειαζόμαστε και
το υπόλοιπο σκεπασμένο πάντα το φυλάμε στο ψυγείο για μία δύο μέρες το πολύ και πάντα ανάλογα με το βότανο!
Πρότυπη ποσότητα:20γρ αποξηραμένου ή 40γρ νωπού βοτάνου ή μείγματος βοτάνων για 750γρ κρύο νερό,που μειώνονται περίπου στα 500γρ μετά από σιγανό βρασμό.
είναι περίπου 3-4 δόσεις.

thalia-botanologia.blogspot.gr

photo:pexels.com

Προηγούμενο Άρθρο

Γιατί ήρθε πραγματικά η Tesla στην Ελλάδα;

Επόμενο Άρθρο

Βότανα και τρόποι χρήσης :πως ετοιμάζουμε έγχυμα βοτάνων

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.