Ασκήσεις αναπνοής για τη μείωση του άγχους και του στρες

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Πως οι ασκήσεις αναπνοής μειώνουν το άγχος και το στρες και βελτιώνουν την καθημερινότητάς μας.

Αναπνοή-και η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο αναπνέoυμε μας μεταμορφώνει και μας βοηθάει να νιώθουμε και να αισθανόμαστε καλύτερα.

Η βαθιά αναπνοή είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους μείωσης του άγχους και του στρες στο σώμα μας.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν αναπνέουμε βαθιά, στέλνουμε ένα μήνυμα στον εγκέφαλό μας να ηρεμήσει και να χαλαρώσει.
Ο εγκέφαλός μας στη συνέχεια στέλνει αυτό το μήνυμα στο σώμα μας και με τη βοήθεια των αναπνευστικών ασκήσεων αρχίζει να χαλαρώνει.
Την επόμενη λοιπόν φορά που θα χαλαρώσουμε ας αφιερώσουμε μια στιγμή για να παρατηρήσουμε πώς αισθάνεται το σώμα μας
Θα παρατηρήσουμε ότι σιγά-σιγά ο τρόπος που αναπνέουμε αρχίζει να επηρεάζει ολόκληρο τον οργανισμό μας.
Θα παρατηρήσουμε ότι οι ασκήσεις αναπνοής είναι από τους καλύτερους τρόπους να χαλαρώσουμε, να μειώσουμε την ένταση και να ανακουφιστούμε από το άγχος.
Και βέβαια είναι εύκολο να μάθουμε τις ασκήσεις αναπνοής.
Μπορούμε να τις κάνουμε όποτε θέλουμε,ανά πάσα στιγμή, όπου κι αν βρισκόμαστε. και δεν χρειάζονται ούτε ειδικά εργαλεία ή περίπλοκοι εξοπλισμοί.
Υπάρχουν διάφορες ασκήσεις αναπνοής και μπορούμε να κάνουμε,διαφορετικές κάθε φορά,μέχρι να δούμε πιά είναι καλύτερη για μας.
Ας δούμε κάποιες από τις πολλές ασκήσεις αναπνοής
Η πρώτη άσκηση και η βασικότερη από τις ασκήσεις αναπνοής είναι:
η αναπνοή με το διάφραγμα ή αναπνοή από την κοιλιά και είναι από τις πιό εύκολες και είναι καλύτερα να ξεκινήσουμε από αυτή αν δεν έχουμε κάνει στο παρελθόν ασκήσεις αναπνοής
Και ξεκινάμε:
Η αναπνοή της κοιλιάς είναι εύκολη και πολύ χαλαρωτική.
Δοκιμάζουμε αυτή τη βασική άσκηση αναπνοής οποτεδήποτε έχουμε ανάγκη να χαλαρώσουμε ή να ανακουφιστούμε από το άγχος και το στρες.
Μπορούμε να κάνουμε κάποιες ασκήσεις για λίγα λεπτά κάθε μέρα,όπως το πρωί που ξυπνάμε ή το βράδυ πριν κοιμηθούμε,ακόμα και όταν είμαστε σπίτι και ξεκουραζόμαστε, χωρίς όμως να φτάσουμε στο σημείο να κουραστούμε.
Ξαπλώνουμε ανάσκελα στο κρεβάτι μας ή και στο πάτωμα πάνω σε κάποιο στρωματάκι.
Τα πόδια μας τεντωμένα και το ένα μας χέρι πάνω στο στομάχι χαλαρά ακουμπισμένο,
και το άλλο χέρι μας πάνω στο στήθος.
Kαταρχήν παίρνουμε μία βαθιά και μεγάλη εισπνοή από τη μύτη και αφήνουμε την κοιλιά μας να σπρώχνει το χέρι μας προς τα πάνω,το χέρι μας πάνω στο στήθος μας δεν πρέπει να κουνιέται.
Στη συνέχεια εκπνέουμε,πάλι από τη μύτη,ήρεμα και αφήνουμε το χέρι μας να κατέβει,αλλά και σπρώχνοντάς το ταυτόχρονα προς τα κάτω σα να θέλουμε  να σπρώξουμε τον αέρα προς τα έξω,ενώ  ρουφάμε την κοιλιά μας προς την σπονδυλική μας στήλη.
Κάνουμε αυτή την αναπνοή 1 έως 3 φορές 
Ανάμεσα σε κάθε αναπνοή παίρνουμε το χρόνο μας,και συνεχίζουμε.
Αυτό ήταν!
Και καλό είναι να ξέρουμε πως εκπαιδεύοντας το διάφραγμά μας,διότι με τις ασκήσεις αναπνοής εκπαιδεύουμε και το διάφραγμά μας, οξυγονώνονται επαρκώς οι ιστοί του οργανισμού μας , λειτουργούν καλύτερα,κάτι που το βλέπουμε στην καθημερινή μας ζωή,έχοντας καλύτερη ποιότητα ύπνου, μεγαλύτερες αντοχές, λιγότερη σωματική αλλά και πνευματική κούραση.
botanologia.blogspot.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Πάσχα 2018: Ας θυμηθούμε κάποια από τα ηθη και έθιμα από την Ρούμελη

Επόμενο Άρθρο

Συνετρίβη στη Γη ο κινεζικός διαστημικός σταθμός Tiangong-1

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.