Απολαυστικό και υγιεινό κέικ γιαουρτιού με βερίκοκα

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Κέικ γιαουρτιού με βερίκοκα εύκολα, γρήγορα και πάνω από όλα.. υγιεινά και θρεπτικά.
Υλικά
350 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ. ώριμα βερίκοκα χωρίς κουκούτσι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αβγά
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
Λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα.
Πλένετε καλά τα βερίκοκα, τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ και τα αφήνετε προσωρινά στην άκρη.
Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή.
Σταματάτε το χτύπημα, ρίχνετε το γιαούρτι και τον πολτό από τα βερίκοκα και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια, ρίχνετε και το αλεύρι και ανακατεύετε πολύ απαλά.
Ρίχνετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρετε.

vita.gr

galatsinews.gr 25-01-2021

Προηγούμενο Άρθρο

Τι είναι η Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας; Γιατί λέγεται Ειδική; Υπάρχει και Γενική Θεωρία;

Επόμενο Άρθρο

“Γαλάτσι ο Τόπος μου”: Η αυθαιρεσία περισσεύει στην πόλη

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.