Νέο σύνθετο υλικό που μπορεί να κρυώσει μιμούμενο τη φύση

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Νέο σύνθετο υλικό που μπορεί να κρυώσει μόνο του κάτω από ακραίες θερμοκρασίες,μιμούμενο τα φύλλα των φυτών

Ένα σύγχρονο υλικό, εμπνευσμένο από τη φύση, που μπορεί να ρυθμίσει τη δική του θερμοκρασία και θα μπορούσε εξίσου να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία εγκαυμάτων και να βοηθήσει τις κάψουλες του χώρου να αντέξουν τις ατμοσφαιρικές δυνάμεις βρίσκεται υπό ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο του Nottingham.

Οι όλο και αυξανόμενες απαιτήσεις της τεχνολογίας οδηγούν κάθε μέρα  σε σπουδαίες ανακαλύψεις ειδικά στην επιστήμη των υλικών. Μια από αυτές δημοσιεύτηκε πρόσφατα,και αφορά ένα νέο συνθετικό υλικό που ψύχεται μόνο του,η δε ψύξη επιτυγχάνεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

“Μια μεγάλη πρόκληση στην επιστήμη των υλικών είναι να επεξεργαστούμε τον τρόπο ρύθμισης της θερμοκρασίας του υλικού, όπως μπορεί να κάνει το ανθρώπινο σώμα σε σχέση με το περιβάλλον του”, εξηγεί ο επικεφαλής συγγραφέας Mark Alston, Επίκουρος Καθηγητής Περιβαλλοντικής Σχεδίασης από τη Σχολή Μηχανικών .

Η φύση χρησιμοποιεί ένα ρευστό για να ρυθμίζει και να διαχειρίζεται τη θερμοκρασία στα θηλαστικά και στα φυτά για να απορροφά την ηλιακή ακτινοβολία μέσω φωτοσύνθεσης και αυτή η έρευνα χρησιμοποίησε ένα μοντέλο σαν φύλλο για να μιμηθεί αυτό λειτουργία στο πολυμερές. “

Ο Dr Alston προσθέτει: “Αυτή η προσέγγιση θα οδηγήσει σε ένα προηγμένο υλικό που μπορεί να απορροφήσει υψηλή ηλιακή ακτινοβολία, όπως μπορεί να κάνει το ανθρώπινο σώμα, και να κρυώσει αυτόνομα ανεξάρτητα από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.”

Αυτό το είδος διαχείρισης της ροής θερμότητας θα μπορούσε επίσης να αποδειχθεί ανεκτίμητο στην διαστημική πτήση όπου τα υψηλά ηλιακά φορτία μπορούν να προκαλέσουν θερμικές καταπονήσεις στη δομική ακεραιότητα των διαστημικών καψουλών.

Με ρύθμιση της δομικής θερμοκρασίας υλικού του οχήματος, αυτό όχι μόνο θα προωθήσει νέες δομικές ιδιότητες αλλά θα μπορούσε επίσης να παράγει χρήσιμη ισχύ. Αυτή η θερμική ενέργεια θα μπορούσε να αφαιρεθεί από το ανακυκλωμένο ρευστό σύστημα, που θα αποθηκευτεί σε μια δεξαμενή δεξαμενής στην διαστημική κάψουλα. Μόλις καταγραφεί, η ενέργεια μπορεί να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια ή να θερμανθεί νερό για να χρησιμοποιηθεί από το πλήρωμα.

Η πειραματική πλευρά αυτής της έρευνας είναι ακόμα στα εργαστήρια και έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με το ερευνητικό ινστιτούτο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου: Scientific Research Facilities Facilities (SRFC). Τα επόμενα βήματα για την έρευνα είναι να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για μια κλίμακα επίδειξης για να παρουσιαστεί στην αεροδιαστημική βιομηχανία και να προσδιοριστεί ένας βιομηχανικός εταίρος.

Κείμενο επιμέλεια:galatsinews.gr 16-11-2018

πηγή:sciencedaily.com

Προηγούμενο Άρθρο

Η αλόγιστη χρήση των social media αυξάνει την κατάθλιψη και τη μοναξιά.

Επόμενο Άρθρο

H λήψη αντιβιοτικών για λάθος λόγους προκαλεί παρενέργειες.

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.