Μέδουσες ,κατά δεκάδες, εμφανίστηκαν και στις ακτές της Γερμανίας και Σουηδίας

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Μέδουσες-τελικά δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο,διότι χιλιάδες από αυτές εμφανίστηκαν στις ακτές της Γερμανίας και τις Σουηδίας,αλλά και άλλων Ευρωπαϊκών ακτών.

Σε μιά παραλία της Γερμανίας, αυτή την εποχή ,οι λουόμενοι ήρθαν αντιμέτωπα με τις μέδουσες και δέχτηκαν τα τσιμπήματά τους.
Οι μέδουσας μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, δήλωσαν όχι μόνο την παρουσία τους αλλά και την απότομη αύξησή τους και στα ευρωπαϊκά ύδατα.
Δεκάδες χιλιάδες μέδουσες,οι επικίνδυνες lion’s mane jellyfish, ξεβράστηκαν στην ξηρά αυτό το Σαββατοκύριακο.
Οι ονομαζόμενες lion’s mane jellyfish μέδουσες είναι το μεγαλύτερο είδος μέδουσας και το τσίμπημά τους μπορεί να καταστεί,σπάνια μεν,θανατηφόρο και απαιτεί συχνά ιατρική φροντίδα.
Ένα από τα άτομα που τσιμπήθηκαν είχαν σοβαρή αλλεργική αντίδραση.
Οι αριθμοί των μεδουσών έχουν μειωθεί κάτι λίγο μετά το Σαββατοκύριακο, αλλά η ανακούφιση μπορεί να είναι πρόσκαιρη και προσωρινή.
Και αυτό γιατί οι μέδουσες τείνουν να παρασύρονται από τα ρεύματα, που σημαίνει ότι οι θερμοκρασίες του νερού ή μια αλλαγή στον άνεμο θα μπορούσαν ξαφνικά να τις φέρουν πάλι στα παράλια και να τις ξεβράσουν πάλι στην ξηρά.
Ξαφνικές τέτοιες επιδρομές από μέδουσες έχουν εντοπιστεί σε όλη την Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες.

Η δυτική ακτή της Σουηδίας βρέθηκε ξαφνικά να είναι γεμάτη από μέδουσες – και όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε -κανείς δεν είχε δει μέδουσες εκεί τα τελευταία 88 χρόνια.
Οι ίδιες μέδουσες που μαστίζουν τις ακτές της Γερμανίας έχουν εντοπιστεί και στις θάλασσες γύρω από τη Βρετανία και την Ιρλανδία,αλλά και σε ορισμένες γαλλικές παραλίες.
Μπορούμε να μιλάμε για τη μάστιγα των μεδουσών;
Για αρκετά χρόνια, έχουν παρουσιαστεί αναφορές ότι οι αριθμοί των μεδουσών βρίσκεται σε μιά συνεχή άνοδο, οδηγώντας σε ανισορροπία τα οικοσυστήματα, δημιουργώντας ζημιές στις ιχθυοκαλλιέργειες και διάφορα άλλα προβλήματα στις παραλίες.
Ο ερχομός των μεδουσών στην επιφάνεια είναι σαν να “ανθίζει” ένα χαλί στην επιφάνεια της θάλασσας.
Μπορούν να εμφανιστούν σε τεράστιους αριθμούς, κινούμενες σαν σμήνος – δίδοντας την εντύπωση ότι ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς.

Η δημοφιλής εξήγηση είναι ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει υπεραλιεύσει τους θηρευτές των μεδουσών και ότι η ρύπανση έχει απο-οξυγονώσει το νερό – πράγμα που έχει εξαλείψει τους εχθρούς τους,τα δε θερμότερα ωκεάνια ύδατα λέγεται ότι βοηθούν κατά πολύ την αύξησή τους.

Κέιμενο,επιμέλεια:galatsinews.gr

πηγή:bbc.com

Προηγούμενο Άρθρο

Ο ήλιος εξαφανίζεται για τρεις ολόκληρες ώρες στη Σιβηρία

Επόμενο Άρθρο

Νόσος των Λεγεωνάριων-Τι πρέπει να γνωρίζουμε,οδηγίες και μέτρα προφύλαξης

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.