Η Nvidia αφαιρεί “noise-θόρυβο”και υδατογραφήματα από ψηφιακές φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η Nvidia κατάφερε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης να αφαιρέσει “noise-θόρυβο”και υδατογραφήματα από ψηφιακές  φωτογραφίες.

Αν έχετε τραβήξει φωτογραφίες μετά το ηλιοβασίλεμα, ή όταν αρχίζει να πέφτει η νύχτα ίσως να είστε εξοικειωμένοι με το λεγόμενο  ‘θόρυβο’ ή noise ή “κόκκο” που παραμορφώνει τις φωτογραφίες σας.

Και ίσως πολλές φορές θα έχετε αναρωτηθεί αν αυτό γίνεται να διορθωθεί.

Αν έχετε θέσει αυτό το ερώτημα η απάντηση έρχεται από τη Nvidia,η οποία απαντάει:Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο στον τομέα του  Imaging για την τεχνητή νοημοσύνη,πόσο μάλλον να αφαιρέσει το “noise-θόρυβο” από μιά φωτογραφία.

Η Nvidia λοιπόν με το λογισμικό που αναπτύχθηκε από τα πανεπιστήμια MIT και Aalto μπορεί να προχωρήσει πολύ περισσότερο, και το πιό ενδιαφέρον,χωρίς ποτέ να έχει δει φωτογραφίες χωρίς “noise-θόρυβο”.

Επίσης, το ενδιαφέρον αυτό λογισμικό, μπορεί να  “καθαρίσει” ακόμα και υδατογραφήματα που προστέθηκαν εκ των υστέρων σε ψηφιακές φωτογραφίες.
Στη σχετική ανακοίνωση, οι ερευνητές της Nvidia αναφέρουν ότι η έρευνα με νευρωνικά δίκτυα σε διαδικασία deep learning έχει αποφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η τεχνητή νοημοσύνη  Noise2Noise εκπαιδεύτηκε χρησιμοποιώντας 50.000 φωτογραφίες – καθώς και μαγνητικές απεικονίσεις (MRI),εικόνες που έχουν δημιουργηθεί από υπολογιστή – στις οποίες προστέθηκε τυχαιοποιημένος θόρυβος.

Στην επιστολή τους, οι ερευνητές επισημαίνουν πως η Artificial Intelligence μπορεί να αφαιρέσει με επιτυχία αρκετό “θόρυβο” και να ξαναχρησιμοποιήσει τις εικόνες ή τις φωτογραφίες με σχεδόν όλες τις χαμένες λεπτομέρειες και να είναι εξαιρετικά κοντά στις πρωτότυπες.
Το λογισμικό αυτό είναι παρόμοιο και με αυτό που αναπτύχθηκε από ερευνητές της Intel και του Πανεπιστημίου του Illinois στο Urbana-Champaign, το οποίο ανακτά λεπτομέρειες και τις “ξαναδίνει πίσω” σε εξαιρετικά σκοτεινές εικόνες.

Το λογισμικό  Noise2Noise παρουσιάστηκε στην 35η διεθνή διάσκεψη “Machine Learning” στη Σουηδία το 6ήμερο από Τρίτη 10 Ιούλη – Κυριακή 15 Ιουλίου του 2018, PDF1803.04189

Μεταξύ άλλων η AI μπορεί να διορθώσει τις φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης ,να επεξεργαστεί φωτογραφίες τοπίων όπως ένας επαγγελματίας φωτογράφος , να κάνει τις θολές φωτογραφίες “καθαρές” , και,το πιο ενδιαφέρον, να ανακατασκευάσει και να ανασυνθέσει  φωτογραφίες που τους λείπουν ολόκληρα τμήματα.

Κείμενο,επιμέλεια:galatsinews.gr

πηγή του άρθρου:https://thenextweb.com

Προηγούμενο Άρθρο

Τα δελφίνια και πως τα επηρεάζει η υποβρύχια ηχορύπανση

Επόμενο Άρθρο

Nτομάτες,η ιδιότητά τους να ρυθμίζουν την εσωτερική μας θερμοκρασία

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.