Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διδάσκοντας το Σύμπαν»,

Χωρίς σχόλια Share:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διδάσκοντας το Σύμπαν»

Μία υψηλού επιπέδου εκπαιδευτική διοργάνωση θα υλοποιηθεί στη χώρα μας από τις 9 έως 11 Ιουλίου 2018 στο Ιδρυμα Ευγενίδου.

Πρόκειται για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διδάσκοντας το Σύμπαν», που απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς (φυσικούς/μαθηματικούς) των δημόσιων Λυκείων της χώρας μας.

Το πρόγραμμα διοργανώθηκε πρώτη φορά στο Παρίσι το 2011 από το PCCP (Paris Centre for Cosmological Physics) και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Γαλλία με την ενεργό συμμετοχή του George F. Smoot (Βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2006).

Στην Ελλάδα πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά με συνδιοργανωτές το PCCP, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, την Ελληνική Εταιρεία Σχετικότητας, Βαρύτητας και Κοσμολογίας και το Ιδρυμα Ευγενίδου, ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων.

Επικεφαλής του προγράμματος στην Ελλάδα είναι ο George F. Smoot, ενώ έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν ως εισηγητές κορυφαίοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στους εκπαιδευτικούς τα εργαλεία ώστε να κατανοήσουν τη Φυσική του Σύμπαντος και παράλληλα:

● Να τους εμπνεύσει και να τους παρακινήσει, προκειμένου να εισαγάγουν βασικά στοιχεία Κοσμολογίας στο μάθημα της Φυσικής, δίνοντας την ευκαιρία στους/στις μαθητές/μαθήτριές τους να ανακαλύψουν το Σύμπαν και τα φυσικά φαινόμενα που σχετίζονται μ’ αυτό.

● Να διευρύνει τις επιστημονικές γνώσεις τους στον ερευνητικό τομέα της Κοσμολογίας μέσα από σειρά διαλέξεων για τη γέννηση και την εξέλιξη του Σύμπαντος, τα θεμελιώδη συστατικά του και τον σχηματισμό των δομών μεγάλης κλίμακας που εμπεριέχει.

● Με τη βοήθεια κορυφαίων επιστημόνων, οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν να εξοικειωθούν με την επιστημονική έρευνα και μεθοδολογία, με τον επιστημονικό τρόπο σκέψης και την ερευνητική κουλτούρα σπουδαίων ερευνητικών ινστιτούτων, όπως το PCCP και το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

● Να συνδράμει στην προσπάθειά τους να εμπνεύσουν τη νέα γενιά των επιστημόνων, βοηθώντας τους/τις μαθητές/τριες να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η σύγχρονη έρευνα στο συναρπαστικό πεδίο της Κοσμολογίας.

Συνολικά θα επιλεγούν μόνο είκοσι δύο (22) εκπαιδευτικοί, έντεκα (11) από τον Νομό Αττικής και έντεκα (11) από τους υπόλοιπους νομούς της χώρας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των εκπαιδευτικών εκτός Αττικής θα καλυφθούν από τους διοργανωτές.

Οι γλώσσες του προγράμματος είναι δύο, αγγλικά και ελληνικά, και στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά έως και το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018.

Πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία, την αίτηση συμμετοχής και τα κριτήρια επιλογής οι ενδιαφερόμενοι/μενες θα μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα: eef.edu.gr

Συντάκτης: Σπύρος Μανουσέλης

πηγή του άρθρου:eef.edu.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Αδυνάτισμα και φαινόμενο πλατό,όταν κολλάει η ζυγαριά

Επόμενο Άρθρο

Δώρο Πάσχα 2018: Πότε καταβάλλεται- Ποιοι οι δικαιούχοι

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.