Γιατί ήρθε πραγματικά η Tesla στην Ελλάδα;

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ο ιδιαίτερα σημαντικός λόγος που η Tesla ήρθε στην Ελλάδα είναι για να εκμεταλλευτεί το πραγματικά υψηλό επίπεδο των Ελλήνων μηχανικών στους ηλεκτροκινητήρες

H Tesla μπορεί να μη διαθέτει τα προϊόντα της στη χώρα μας αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να ιδρύσει στην Ελλάδα μια (μικρή) εταιρεία με έδρα τις εγκαταστάσεις του Δημόκριτου -πιο συγκεκριμένα στο Β’ κτήριο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών- ακολουθώντας όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία της χώρας μας (ΓΕ.ΜΗ, κ.λπ.)

Φυσικά η ίδρυση της συγκεκριμένης εταιρείας δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την παραγωγή αυτοκινήτων όπως πολλοί ευαγγελίζονταν. Άλλωστε η Tesla αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με το συγκεκριμένο θέμα στις ΗΠΑ και σίγουρα δεν θα ήθελε να βάλει και άλλο μπελά στο κεφάλι της. Πέρα από το ότι μέχρι στιγμής δεν υφίστανται ανάγκες για αύξηση της παραγωγής.

Η εταιρεία της Tesla στην Ελλάδα είναι ίσως το προοίμιο ενός ερευνητικού Hub που θα προστεθεί στα δύο που υπάρχουν ήδη στην Ολλανδία και στο ένα της Γερμανίας. Άλλωστε διοικητικά το ελληνικό παράρτημα θα αναφέρεται στην Ολλανδία. Ο ιδιαίτερα σημαντικός λόγος που η Tesla ήρθε στην Ελλάδα είναι για να εκμεταλλευτεί το πραγματικά υψηλό επίπεδο των Ελλήνων μηχανικών στους ηλεκτροκινητήρες, μιας και τα Πολυτεχνεία της χώρας μας διαθέτουν ειδικά προγράμματα σπουδών στο συγκεκριμένο τομέα.

Άλλωστε ήδη στην Tesla στις ΗΠΑ και σε θέσεις ευθύνης εργάζονται τρεις Έλληνες μηχανικοί, όλοι απόφοιτοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι Κωνσταντίνος Λάσκαρης (επικεφαλής σχεδιασμού ηλεκτροκινητήρων), Κωνσταντίνος Μπούρχας (σχεδιασμός ηλεκτροκινητήρων) και Βασίλης Παπανικολάου (σχεδιασμός ηλεκτροκινητήρων).

Με την ύπαρξη εταιρείας στην Ελλάδα οι μηχανικοί που θα απασχοληθούν -στην αρχή υπολογίζεται πως θα είναι περίπου 10- δεν θα χρειαστεί να μετακομίσουν στις ΗΠΑ, κάτι που δεν είναι εύκολο για όλους. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Tesla δεν κατασκευάζει μόνο αυτοκίνητα, αλλά και προϊόντα ενέργειας, όπως ηλιακά πάνελ και μπαταρίες, οι τελευταίες και για οικιακή χρήση.

πηγή του άρθρου:cnn.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Η Ερμηνεία, η Φιλοσοφία και η “Αλλαγή”

Επόμενο Άρθρο

Βότανα και τρόποι χρήσης : Αφέψημα

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.