Facebook- ανακοίνωσε νέα μέτρα προστασίας προσωπικών δεδομένων

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Το Facebook ανακοινώνει νέα βήματα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών και των προσωπικών τους δεδομένων

Το Facebook ανακοίνωσε και νέα σειρά αλλαγών,για να δώσει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο των προσωπικών τους δεδομένων και της ιδιωτικής τους ζωής , μετά από το σκάνδαλο παραβίασης των δεδομένων 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook.

Ως γνωστόν η εταιρεία δέχτηκε παγκόσμια κατακραυγή μετά την ανακάλυψη ότι τα δεδομένα από 50 εκατομμύρια χρήστες συλλέχθηκαν για να χρησιμοποιηθούν σε προσεχείς εκλογές.

“Η τελευταία εβδομάδα έδειξε πόση περισσότερη δουλειά πρέπει να κάνουμε για να εφαρμόσουμε τις πολιτικές μας και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να καταλάβουν πώς λειτουργεί το Facebook και τις επιλογές που έχουν για να προστατέψουν από δω και στο εξής τα προσωπικά τους δεδομένα,δήλωσε ο Erin Egan, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και η  Ashlie Beringer, Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Γενικός Σύμβουλος στο Facebook.

Εξήγησαν τις νέες αλλαγές και τόνισαν ότι η εταιρεία έχει επανασχεδιάσει ολόκληρο το μενού ρυθμίσεων σε κινητές συσκευές από πάνω προς τα κάτω για να διευκολύνει την εύρεση των στοιχείων.

Οι νέες αλλαγές στις εφαρμογές για κινητά είναι πλέον ορατές τόσο στο iOS όσο και στο Android και ουσιαστικά είναι ευκολότερο να εντοπιστούν και να χρησιμοποιηθούν.

Οι δηλώσεις αυτές,για τα νέα μέτρα,ήρθαν να ενισχύσουν εκείνα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο διευθυντής της εταιρείας Mark Zuckerberg, ο οποίος εξασφάλισε στους χρήστες ότι από δω και στο εξής στο Facebook θα εργαστούν όλοι σκληρά για την εξάλειψη των κενών ασφαλείας.

Μέχρι τώρα υπήρχαν τρόποι για να αποκλείσετε το Facebook από την παρακολούθηση των δεδομένων σας σε καθημερινή βάση, συμπεριλαμβανομένων κάποιων hacks όπως η χρήση ενός πρόσθετου στο πρόγραμμα περιήγησής σας ή διαγράφοντας εντελώς τον λογαριασμό σας στο Facebook αλλά υπήρχαν κενά.Οι νέες αλλαγές αντικαθιστούν τις παλιές ρυθμίσεις και γενικά ξεκαθάρισαν  όλες τις  παλιές και ξεπερασμένες ρυθμίσεις, ώστε να είναι σαφές ποιες είναι οι καινούργιες και πως γίνεται η εφαρμογή τους.

Το Facebook εισάγει ένα νέο μενού συντομεύσεων απορρήτου το οποίο σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν εύκολα να βρουν πληροφορίες σχετικά με την ιδιωτικότητά τους, την ασφάλειά τους και τις διαφημίσεις. Οι νέες συντομεύσεις απορρήτου είναι ένα μενού από όπου οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν τα δεδομένα τους  με σαφέστερες εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.

Με τη νέα ανανέωση των ρυθμίσεων, οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν περισσότερα επίπεδα προστασίας στο λογαριασμό τους, όπως τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Εάν ενεργοποιήσουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και κάποιος προσπαθεί να συνδεθεί στο λογαριασμό τους από μια συσκευή που δεν αναγνωρίζει το Facebook, τότε θα ζητηθεί από το άτομο να επιβεβαιώσει αν ο λογαριασμός ανήκει σε αυτόν.

Έτσι ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης αναγκάστηκε να ανανεώσει τις ρυθμίσεις απορρήτου του.

συντάκτης galatsinews

Γαλάτσι 01-04-2018

timesnownews.com

Προηγούμενο Άρθρο

Οι αγορές μας εν όψει του Πάσχα-τι να προσέξουμε

Επόμενο Άρθρο

Μαζική συγκέντρωση στο Γαλάτσι με κεντρικό σύνθημα “Έξω οι φασίστες από το Γαλάτσι”

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.