#DoItForPeace – Να συμπληρώσουμε ένα δισεκατομμύριο πράξεις ειρήνης σε 10 ημέρες

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

#DoItForPeace – Τι θα συμβεί αν ο κόσμος μας συμπληρώσει ένα δισεκατομμύριο πράξεις ειρήνης σε 10 ημέρες;
Η απάντηση θα δοθεί σύντομα ως το αποτέλεσμα μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας με την ονομασία #DoItForPeace.
Το #DoItForPeace είναι ένα παγκόσμιο πείραμα που θα ενεργοποιήσει μια κρίσιμη μάζα 1 δισεκατομμυρίου ανθρώπων για να μετατοπίσει την παγκόσμια συνείδηση ​​και να κάνει την ειρήνη πραγματικότητα.

Ξεκινά στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Η ειρήνη αρχίζει μαζί μας!
Ό, τι κι αν κάνετε, #DoItForPeace!
Πιστεύουμε ότι η ειρήνη γίνεται πραγματικότητα μέσω της αγάπης και της δράσης.
Είναι τόσο εύκολο όσο 1-2-3

 1. Από μια ειρηνική σκέψη σε μια μεγάλη χειρονομία …
  Ό, τι και να κάνεις, #DoItForPeace!
  Πρόσθεσε μια φωτογραφία!
 2. Πάρε ένα βίντεο!
  Γράψε ένα σχόλιο!
  Χρησιμοποίησε το #DoItForPeace
 3. Tag them!
  Call them!
  Ask them!

Η ειρήνη δεν είναι μόνο ένα όνειρο.
Μπορούμε να το κάνουμε αυτό!
Στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 μια ομάδα 1.000 “πρώτων” θα δώσει το πρόσταγμα και θα ξεκινήσει το πείραμα κάνοντας μια πράξη ειρήνης, μοιράζοντάς την με τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης με το tag #DoItForPeace και προσκαλώντας 5 φίλους για να κάνουν το ίδιο.
Έτσι θα μας δώσει τη σκυτάλη
Καθώς κάθε συμμετέχων θα καλεί 5 νέους φίλους για να συμμετάσχει στο πείραμα, με το #DoItForPeace,τότε με απλά μαθηματικά στο τέλος των 10 ημερών θα φτάσουμε σε μια κρίσιμη μάζα 1 δισεκατομμυρίου ανθρώπων, δηλαδή πάνω από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, θα έχει βάλει το δικό του λιθαράκι για την παγκόσμια ειρήνη.
Όταν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι – πάνω από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού μας – ενεργοποιηθεί,
η συνείδηση ​​του κόσμου μπορεί να αλλάξει και ίσως να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στην παγκόσμια ειρήνη.
Στις 21 Σεπτεμβρίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη, δύο παγκόσμιες μη κυβερνητικές οργανώσεις, η Kids for Peace και η Peace One Day, συνοδευόμενες από το δίκτυο Good News Network, θα δώσουν το εναρκτήριο λάκτισμα για την καμπάνια #DoItForPeace.
Η Peace One Day,η οποία ιδρύθηκε από τον Jeremy Gilley Βρετανό κινηματογραφιστή που αποτέλεσε τον εγκέφαλο πίσω από την αναγνώριση της 21ης Σεπτεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας για την Ειρήνη από τα Ηνωμένα Έθνη.

Μετά από μια επιτυχημένη καριέρα στo κινηματογράφο και την τηλεόραση, ο Jeremy το 1999 ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Peace One Day για να τεκμηριώσει τις προσπάθειές του για την καθιέρωση της πρώτης ετήσιας ημέρας παγκόσμιας κατάπαυσης του πυρός και μη βίας με σταθερή ημερομηνία σε διεθνές επίπεδο.
Τον Σεπτέμβριο του 2001, ως αποτέλεσμα των προσπαθειών του Jeremy Gilley κατάφερε να αποσπάσει ομόφωνα ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο καθιέρωνε την 21η Σεπτεμβρίου ως ετήσια ημέρα παγκόσμιας κατάπαυσης του πυρός και μη βίας στη Διεθνή Ημέρα της Ειρήνης.
Η Ημέρα της Ειρήνης αποτελεί ευκαιρία για τις υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών και τις ΜΚΟ να εστιάσουν τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες διάσωσης τους σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο.
Ο αντίκτυπος μιας ημέρας παγκόσμιας κατάπαυσης του πυρός και μη βίας δεν μπορεί να υποτιμηθεί.

Κατά τη διάρκεια των ετών, εκατομμύρια άνθρωποι δραστηριοποιούνται στην Ημέρα της Ειρήνης σε όλες τις χώρες του κόσμου και εκατοντάδες οργανισμοί έχουν πραγματοποιήσει δραστηριότητες διάσωσης σε περιοχές συγκρούσεων.

Όλες οι πράξεις ειρήνης των συμμετεχόντων στην πρωτοβουλία αυτή, αλλά και όλων των απλών ανθρώπων θα καταγραφούν με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογικών μέσων, καθώς ολοένα και περισσότερα hashtags θα κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με τη βοήθεια της πλατφόρμας που είναι και τεχνικός συνεργάτης της καμπάνιας InsertChange.org, πιστεύεται ότι θα επιτευχθεί η πρώτη γραφική αναπαράσταση του παγκόσμιου γεγονότος, δείχνοντας σε όλο τον κόσμο τι μπορεί να κάνουν οι άνθρωποι αν ενωθούν για έναν ύψιστο σκοπό.

Κείμενο,επιμέλεια:galatsinews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Υεμένη :Πέντε εκατομμύρια παιδιά στα όρια του λιμού

Επόμενο Άρθρο

Έγκυες μητέρες – Τον κίνδυνο που κρύβει ο μολυσμένος αέρας

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.