Το πρώτο βραβείο του Athens Photo World 2019 στο Γιάννη Αντωνόπουλο

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Final! Απονομή βραβείου του Athens Photo World 2019 το οποίο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη και το 30ετές έργο του Γιάννη Μπεχράκη.
Congratulations to Yiannis Antonopoulos. – The winner of the Athens Photo World Award 2019.
Στην πρώτη του διοργάνωση το Athens Photo World είχε τη χαρά να απονείμει το πρώτο Βραβείο Athens Photo World 2019
Και ο πρώτος μεγάλος νικητής είναι ο Γιάννης Αντωνόπουλος 

Η ενίσχυση των φωτογράφων/φωτορεπόρτερ και η προβολή της δουλειάς τους αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του Athens Photo World και της ιδέας επάνω στην οποία βασίστηκε.
Οι συμμετοχές του πρώτου διαγωνισμού για το Βραβείο Athens Photo World 2019 απέδειξαν για άλλη μια φορά την ποιότητα της δουλειάς και την ευρεία γκάμα ενδιαφέροντος των φωτογράφων που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Οι τρεις  finalist, σε αλφαβητική σειρά, Γιάννης Αντωνόπουλος, Δημήτρης Μιχαλάκης και Θοδωρής Νικολάου ήταν παρόντες την Κυριακή 16 Ιουνίου, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Την εκδήλωση προλόγισε  ο  Spyros Alexopoulos, από τη Διεύθυνση Δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
O James Nachtwey και ο Santiago Lyon με την παρουσία τους υποστήριξαν το Athens Photo World.
Ο  Santiago Lyon, διευθυντής Περιεχομένου της Adobe και ο Thanassis Stavrakis Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Athens Photo World έδωσαν το Πρώτο Βραβείο του Athens Photo World 2019  στον Γιάννη Αντωνόπουλο.

Απονομή του Βραβείου στο Γιάννη Αντωνόπουλο από τον προσκεκλημένο του APW, Santiago Lyon
Γιάννης Αντωνόπουλος , Thanassis Stavrakis , Santiago Lyon
Γιάννης Αντωνόπουλος , Σπύρος Αλεξόπουλος
James Nachtwey , Thanassis Stavrakis , Yiannis Antonopoulos , Santiago Lyon
Αριστοτέλης Σαρρηκώστας* ,Γιώργος Αντωνόπουλος , Γιάννης Αντωνόπουλος
Οι συντελεστές του Athens Photo World μαζί με τους James Nachtwey και Santiago Lyon
Στιγμιότυπο από την κατάμεστη αίθουσα κατά τη διάρκεια της απονομής

Μπορείτε να δείτε τη δουλειά του Yianni εδώ:
https://www.apw.gr/wp-cont…/uploads/…/06/1_YAntonopoulos.mov

Τι είναι το Athens Photo World 
Το Athens Photo World είναι μια νέα πρωτοβουλία στα πολιτιστικά και φωτογραφικά πράγματα της Αθήνας, βασισμένο σε μια ιδέα του Θανάση Σταυράκη, Διευθυντή Φωτογραφικού τμήματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press.
Ο Θανάσης Σταυράκης και οι συνεργάτες του, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, παρουσίασαν το Athens Photo World, μια πολιτιστική διοργάνωση επικεντρωμένη στο φωτορεπορτάζ και τους πρωταγωνιστές του.
Στην εναρκτήρια διοργάνωσή του το Athens Photo World τίμησε με τις εκθέσεις και τις δράσεις του τον φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη, επικεντρώνοντας στο πολυετές, πλούσιο και πολυβραβευμένο έργο του και στη σημαντική συμβολή του τόσο στο Ελληνικό όσο και διεθνές φωτορεπορτάζ.
Το Athens Photo World στοχεύει στην ανάδειξη της δουλειάς των φωτορεπόρτερ και της συνεισφοράς τους στη διαμόρφωση της εικόνας του κόσμου μας και της καταγραφής στιγμών της ιστορίας εν τη γενέσει της, σε καιρούς πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών και ανακατατάξεων.
Ταυτόχρονα, επιδιώκεται η ανάδειξη της Αθήνας σε σημείο συνάντησης των φωτογράφων σε μια εποχή ταχύτατης μετάδοσης εικόνων, ειδήσεων και εξελίξεων.
Ψηφιακές προβολές και μεγάλες τυπωμένες φωτογραφίες εκτέθηκαν σε επιλεγμένα σημεία του αστικού ιστού του κέντρου, κομβικά στην κυκλοφορία του κοινού όλες τις ώρες της ημέρας. Φωτογραφίες που έχουν υπάρξει σημεία ειδησεογραφικής αναφοράς και φωτογράφοι που με τη δουλειά τους έχουν εμπνεύσει νέες γενιές δημιουργών έκαναν την Αθήνα κέντρο του ζωντανού και μαχόμενου φωτορεπορτάζ.
Κάθε χρόνο οι φωτογραφίες Ελλήνων και φιλοξενουμένων φωτορεπόρτερ θα αποκαλύπτουν στιγμές της καθημερινότητας διαφορετικών πόλεων του πλανήτη, κοντά και μακριά.
Φωτογραφίες δημοσιευμένες σε μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα και βραβευμένες στους σημαντικότερους διαγωνισμούς παγκοσμίως έρχονται κοντά στο Αθηναϊκό κοινό συνυπογράφοντας τον ενεργό ρόλο και τη δυναμική της ελληνικής πρωτεύουσας στο σύγχρονο διεθνές πολιτιστικό προσκήνιο.
Οι εικόνες βγαίνουν πια από τα στενά πλαίσια μιας οθόνης και στέκουν μπροστά μας, σε μεγάλα τυπώματα, επιβλητικές και όσο πραγματικές μπορούν να γίνουν για να μας πουν “Κοίτα”.
Αιχμή του δόρατος του Athens Photo World ο τιμώμενος κάθε χρόνο φωτορεπόρτερ, φέτος ο Γιάννης Μπεχράκης, η δουλειά του οποίου θα παρουσιάζεται στο ΚΠΙΣΝ με παράλληλες εκδηλώσεις, συζητήσεις με επιλεγμένους καλεσμένους και άμεση αλληλεπίδραση με το κοινό.
Από την αρχή τους εγχειρήματος η συνεργασία της οργανωτικής ομάδας με τον Γιάννη Μπεχράκη έδωσε μια θετική και δυναμική ενέργεια στο APW.
Παράλληλα, στο ΚΠΙΣΝ θα παρουσιαστεί η έκθεση του World Press Photo για το 2019.
Η Ελληνική πρωτεύουσα για τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι ο πρώτος σταθμός της σημαντικότερης έκθεσης φωτορεπορτάζ στον κόσμο.
Προσδοκώντας να συμβάλλει ενεργά στην ενίσχυση και την ενθάρρυνση των νέων φωτορεπόρτερ αλλά και στην υλοποίηση του οράματος του Γιάννη Μπεχράκη, το Athens Photo World και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καθιερώνουν δύο ετήσια χρηματικά βραβεία για τους φωτορεπόρτερ στην Ελλάδα και τον κόσμο.
Το πρώτο Athens Photo World πραγματοποιήθηκε από τις 7 μέχρι και τις 16 Ιουνίου 2019 με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον Δήμο Αθηναίων, το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, που λειτουργεί με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον Εθνικό Κήπο, την Εφορεία Αρχαιοτήτων, την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής -Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού,και έφερε τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Αθηνών “πρόσωπο με πρόσωπο” με την παγκόσμια καθημερινότητα του πλανήτη μέσα από τη ματιά και τη δουλειά έμπειρων και αναγνωρισμένων φωτογράφων,όπως των : Πέτρο Γιαννακούρη, Λουίζα Γκουλιαμάκη, Άλκη Κωνσταντινίδη, Δημήτρη Μιχαλάκη, Νίκο Πηλό…
Ο απώτερος στόχος ήταν να φέρει το φωτορεπορτάζ κοντά στο Αθηναϊκό κοινό μέσα από τις εκθέσεις και τις δράσεις που η προσέλευση του κόσμου απέδειξε ότι ο σκοπός επετεύχθη.

– Το Βραβείο «Yannis Behrakis» και Το Βραβείο Athens Photo World 2019

Έχοντας πάντα σαν στόχο την προβολή και την ενίσχυση της δουλειάς των φωτογράφων και φωτορεπόρτερ, το APW συμβάλλει με τον τρόπο του στην ενθάρρυνση και την αναβάθμιση της δουλειάς τους και στη δυνατότητά τους να συνεχίζουν αφοσιωμένοι στο έργο και στο όραμά τους.
Με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το APW οργανώνει δύο ετήσια Βραβεία Φωτορεπορτάζ.
Το Athens Photo World θα απονείμει χρηματικό Βραβείο ύψους δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000€) στο όνομα και τιμώντας τη μνήμη του Γιάννη Μπεχράκη.
Το διεθνές βραβείο φωτοειδησεογραφίας “Yannis Behrakis” ήταν μια πρόταση του ίδιου του Έλληνα φωτογράφου και θα απονέμεται κάθε χρόνο σε μια εξελισσόμενη ή ολοκληρωμένη φωτογραφική δουλειά ρεπορτάζ ή ντοκουμέντου.
Παράλληλα, το Athens Photo World θα απονείμει χρηματικό Βραβείο ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000€) σε μια εξελισσόμενη ή ολοκληρωμένη φωτογραφική δουλειά ρεπορτάζ ή ντοκουμέντου σε έναν φωτογράφο που ζει κι εργάζεται στην Ελλάδα ή την Κύπρο.
Οι βραβευμένες φωτογραφικές δουλειές κάθε διοργάνωσης θα εκτίθενται στην επόμενη διοργάνωση του Athens Photo World σε ατομική έκθεση των δημιουργών.

*Αριστοτέλης Σαρρηκώστας – Ο βετεράνος φωτορεπόρτερ του Associated Press και ο μοναδικός φωτορεπόρτερ που κατάφερε να απαθανατίσει τη στιγμή της εισόδου του τανκ στο Πολυτεχνείο….

πηγές και αναφορές:
www.athensphotoworld.com
https://www.instagram.com/athensphotoworld/
https://twitter.com/athens_world
https://www.youtube.com/channel/UCJESyHw71iHb06KFfQDUgUQ
#athensphotoworld #APW #SNF

galatsinews.gr 18-06-2019

Προηγούμενο Άρθρο

Ο δεκάλογος του λουόμενου – Τι μας προτείνει ο ΠΑΚΟΕ

Επόμενο Άρθρο

Ιρλανδία : Τέλος στα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.