Τι υποστηρίζουν οι Αβορίγινες για τις πυρκαγιές στην Αυστραλία

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Αβοριγίνες – Για να προστατευτούμε απ’ τις φωτιές, χρειαζόμαστε τις τεχνικές της ελεγχόμενης ανάπτυξης φωτιάς και καύσης – cultural
burning, όπως έχει επικρατήσει να ονομάζεται αυτή η αρχαία τεχνική διάσωσης και αναζωογόνησης των δασών από τους αυτόχθονες της Αυστραλίας

Καθώς οι πυρκαγιές πλήττουν την Αυστραλία, καταστρέφοντας τα ζώα, καταστρέφοντας τη βιοποικιλότητα, καταστρέφοντας τις πατρίδες των Αβορίγινων και προκαλώντας πρωτοφανή επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αξίζει να αναλογιστούμε την επείγουσα ανάγκη για βιώσιμες πολιτικές και πρακτικές γης και πώς οι καλύτεροι θεματοφύλακες μας , οι αυτόχθονες, μπορούν να αποτελέσουν κεντρικό σημείο αναφοράς.
Οι φωνές των αυτοχθόνων έχουν επισημάνει εδώ και καιρό την καταστροφή που συντελείται στον πλανήτη από την άσχημη εκμετάλλευση των πόρων από αυτούς που αποίκησαν τα εδάφη τους, από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στα εδάφη που έμελλε να γίνουν σπίτι τους.
Η προσπάθεια δημιουργίας εύκολου πλούτου οδήγησε σε αποικιακές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, “στέλνοντας” τυχοδιώκτες και “επιχειρηματίες” σε ακτές τόσο μακρινές από την Ευρώπη όσο και από τον Ειρηνικό.
Η απληστία δικαιολόγησε πολλές πρακτικές τους , όπως την κατάργηση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας των ιθαγενών, και με τους ιθαγενείς πληθυσμούς να αντιμετωπίζονται ως απλοί καταπατητές των πολύτιμων πόρων τους οποίους θεώρησαν εκ προοιμίου δικούς τους.
Για τους αυτόχθονες λαούς, η άφιξη των αποικιοκρατών ήταν καταστροφική – κατέστρεψε την οικογένειά τους και άλλαξε το περιβάλλον και τις οικονομίες τους.
Τα εδάφη τους δεν ήταν πλέον σπίτια τους για να είναι σεβαστά, αλλά μέσο πλουτισμού τους.
Τα υλικά που εξορύσσονται δεν ήταν για τη βιωσιμότητα των εγγύτερων κοινοτήτων , οι οποίες κοινότητες και συμμετείχαν στη διαχείριση και στην προστασία του περιβάλλοντος ,αλλά αντανακλούσαν κερδοφόρες εμπορικές ευκαιρίες για εύκολο και γρήγορα πλουτισμό…read more:https://taneatisgaleras.blogspot.com/2020/01/blog-post_27.html

http://www.bom.gov.au/iwk/

Προηγούμενο Άρθρο

Νέος κοροναϊός-Δώδεκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τον νέο κοροναϊό

Επόμενο Άρθρο

ΟΗΕ: Αναμένονται «πολλά» ακραία καιρικά φαινόμενα

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.