Ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο έως πενήντα χιλιάδες ευρώ

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Οδηγίες για ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο έως πενήντα χιλιάδες ευρώ

Προθεσμία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 έχουν οι επαγγελματίες με βεβαιωμένες οφειλές ώς 50.000 ευρώ κατά την 31.12.2016 προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Στην εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα παρέχονται οδηγίες για την ενιαία εφαρμογή των διατάξεων της σχετικής απόφασης υπουργού Οικονομικών και κρίσιμες διευκρινίσεις για το ποιοι οφειλέτες υπάγονται στη ρύθμιση, ποιοι εξαιρούνται αλλά και για τα κριτήρια υπαγωγής με αναλυτικά παραδείγματα.

Ρύθμιση οφειλών

Ειδικότερα, δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση έχουν οφειλέτες με φορολογική κατοικία στην Ελλάδα, οι οποίοι είτε:

– Είναι νομικά ή φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα (δηλαδή κυρίως πρόσωπα με εμπορική ιδιότητα) και το σύνολο των οφειλών τους προς όλους τους πιστωτές έως τις 31.12.2016 δεν ξεπερνά τα 20.000 ευρώ, ή οι οφειλές τους προς το Δημόσιο υπερβαίνουν το 85% του συνόλου των οφειλών τους προς όλους τους πιστωτές έως τις 31.12.2016, οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 50.000 ευρώ

– Είναι φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα, ωστόσο έχουν κάνει έναρξη εργασιών και αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα (μεγάλη κατηγορία των οποίων αποτελούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες), με βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο έως τις 31.12.2016, που δεν υπερβαίνουν τα 50.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις για τη ρύθμιση οφειλών υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

πηγή του άρθρου:efsyn.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Αποπνικτική συνεχίζει να είναι η ατμόσφαιρα στην Αθήνα από την αφρικανική σκόνη

Επόμενο Άρθρο

25η Μαρτίου 2018 στο Γαλάτσι:Kατάθεση στεφάνων και παρέλαση.

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.