Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΙΝΑΛ στο Γαλάτσι στις 16/05/19

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Δελτίο τύπου
Η Τ.Ο ΚΙΝΑΛ  Γαλατσίου ευχαριστεί θερμά τα μέλη και φίλους που παρευρέθηκαν στη μαζικότερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών , στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Γαλατσίου στις 16/05/19 με ομιλητές τον γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ  Μανώλη Χριστοδουλάκη και την ευρωβουλευτή και υποψήφια ευρωβουλευτή Εύα Καϊλη.
Η προοδευτική παράταξη στο Γαλάτσι δήλωσε παρόν και έστειλε μήνυμα αλλαγής.
Η ανασυγκρότηση και ανάκαμψη της παράταξης δεν είναι επιλογή είναι ιστορική υποχρέωση όλων μας.
Συνεχίζουμε δυναμικά.
Τ.Ο ΚΙΝΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΣ ΚΑΙΛΗ:
Στις Ευρωεκλογές οι πολίτες έχουν μια μεγάλη ευκαιρία. Να επιλέξουν αυτούς που πραγματικά έχουν την θεσμική ικανότητα να ορίσουν το 80% της νομοθεσίας της χώρας μας, να καθορίσουν το ύψος των κονδυλίων σύγκλισης από τον καινούριο επταετή προϋπολογισμό της Ένωσης, να σιγουρέψουν την απορρόφηση κεφαλαίων από τα επενδυτικά πακέτα ύψους 1,2 τρις ευρώ, να ευθυγραμμίσουν τα στρατηγικά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της Ελλάδας με αυτά της ΕΕ . Αν κάποιος σας λέει ότι ψηφίζουμε για κάτι άλλο εκτός από αυτά στις 26 Μαϊου, ή δεν καταλαβαίνει από πολιτική ή εξαπατά τους πολίτες. Πρέπει να αντιληφθούμε, ότι οι Ευρωβουλευτές είναι η εμπροσθοφυλακή της πολιτικής της χώρας. Χρειαζόμαστε ανθρώπους ικανούς, με αποδεδειγμένη εμπειρία να κάνουν συμφωνίες και τεχνική κατάρτιση ανάλογη των υψηλών απαιτήσεων των στιγμών.
Το διακύβευμα των εκλογών είναι η δημιουργία μίας μεγάλης και ισχυρής προοδευτικής συμμαχίας στην Ευρώπη που θα αποκαταστήσει την εικόνα της Ένωσης ως φορέας ασφάλειας, ευημερίας, προόδου, παγκόσμιας ισχύος και κυρίως εγγυητής αξιοπρέπειας και σιγουριάς για τους πολίτες. Η οικονομική κρίση και οι συνέπειες των περιφερειακών συγκρούσεων κλυδώνισαν το προφιλ εσωτερικής και εξωτερικής ισχύος της Ένωσης
Το Κίνημα πάντα ήταν φορέας προοδευτικών λύσεων και δημιουργίας πλαισίων που εξασφαλίζουν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, ισχυρό κράτος κοινωνικής ασφάλιση και έργα υποδομής. Δεν πέρασε περίοδο κρίσης. Πέρασε περίοδο «δημοσιονομικού θανάτου» εξαιτίας της συμφοράς που έφερε η διακυβέρνηση Καραμανλή στον τόπο. Έπρεπε λοιπόν το ΠΑΣΟΚ να κρατήσει την Ελλάδα στη Ευρώπη, να στήσει από την αρχή, χωρίς μέσα και με πολιτικές αντιξοότητες ένα μηχανισμό διάσωσης σε ένα εχθρικό κλίμα, και να εντάξει τη Νέα Δημοκρατία που κορόιδευε τους Έλληνες από το Ζάππειο στη κοινή προσπάθεια. Η κρίση έδειξε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ δεν είπε ψέματα στους πολίτες. Τώρα, πρέπει να ξαναμιλήσει στη καρδιά τους. Οι κοινωνικές μας αναφορές είναι πάντα οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη από δουλειά, οι εργαζόμενοι άνθρωποι, οι μικροεπαγγελματίες, οι ασθενείς κοινωνικές ομάδες. Η πολιτική μας είχε πάντα στο κέντρο την ατομική αξιοπρέπεια του κάθε συμπολίτη μας. Αυτό είναι το επίκεντρο της πολιτικής μας και σήμερα. Αυτό θα είναι και αύριο και πάντα.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ:
Με όπλο μας τους 212.000 συνιδρυτές μας, συνεχίζουμε με όπλο μας τη συγκινητική συμμετοχή του κόσμου της δημοκρατικής παράταξης στις συγκεντρώσεις και τις εκδηλώσεις μας σε όλη την Ελλάδα, με το κλίμα ενθουσιασμού των στελεχών μας, με το βλέμμα μας στον κόσμο που επιστρέφει στην παράταξη μας. Στέλνουμε το μήνυμα ότι στην προσπάθεια επανασύνδεσης με την μαζική πλειοψηφική κοινωνική βάση της δημοκρατικής παράταξης, εμείς συνεχίζουμε πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Στέλνουμε μήνυμα συσπείρωσης και συστράτευσης για όλες τις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας. Για τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τις Ευρωεκλογές και φυσικά τη μητέρα των μαχών που είναι οι επόμενες εθνικές εκλογές. Συνεχίζουμε με όπλο μας τη διεύρυνση, την ανανέωση και κυρίως την ενότητα της παράταξης μας.
Με ποιον από τους δύο είστε πιο κοντά. Τους απαντάμε: Με κανέναν από τους δύο. Γιατί είμαστε κάτι ριζικά διαφορετικό! Και αυτή τη μάχη λοιπόν, θα τη δώσουμε απέναντι στις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Θα τη δώσουμε απέναντι στην πολιτική πρακτική του λαϊκισμού, του τυχοδιωκτισμού και της δημαγωγίας του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στις καθεστωτικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, απέναντι στην αποθέωση του κρατισμού, απέναντι στην ιδεοληπτική εμμονή για εξοντωτική υπερφορολόγηση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, απέναντι σε μία πολιτική που δεν δίνει καμία προοπτική για την επόμενη μέρα.
Απέναντι σε αυτούς που εργαλειοποίησαν ένα μείζον εθνικό ζήτημα με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των μικροκομματικών τους συμφερόντων, διχάζοντας για ακόμα μία φορά τους Έλληνες.
Που ακόμα και σήμερα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα συνδιαλλαγούν με τους πρόθυμους της κυβερνητικής πλειοψηφίας για να μην χάσουν την καρέκλα, ανταλλάσσοντας Υφυπουργεία, ευρωψηφοδέλτιο, ασυμβίβαστα, εκλογικούς κανονισμούς και ποσοστώσεις.
Τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε και απέναντι στον παραδοσιακό ιδεολογικό μας αντίπαλο που είναι η Νέα Δημοκρατία.
Μια Νέα Δημοκρατία η οποία παρέχει ακόμα και σήμερα δεν έχει κάνει ίχνος αυτοκριτικής για την κυβέρνηση Καραμανλή που όξυνε τα προβλήματα της κρίσης, δημιούργησε έλλειμμα 15% του ΑΕΠ και ουσιαστικά οδήγησε στα μνημόνια.
Που δεν έχει κάνει ίχνος αυτοκριτικής για την αντιπολίτευση Σαμαρά που εισήγαγε πρώτη τον αντιμνημονιακό λόγο δηλητηριάζοντας την κοινωνική συνοχή και διχάζοντας τους Έλληνες. Που ακόμα και σήμερα δεν μας παρουσιάζουν ίχνος σοβαρής και τεκμηριωμένης πρότασης για το πως μπορούμε να δομήσουμε ξανά ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος, για το πώς μπορούμε να ανακουφίσουμε αυτούς που έχουν πληγεί μέσα στην κρίση.Που διακηρύσσουν και μάλιστα ενώπιον του ΣΕΒ ότι δε χρειάζονται συλλογικές συμβάσεις, δε χρειάζεται η προστασία του εργαζόμενου από τον εργοδότη.
Οι αρχές και οι αξίες δεν εξαγοράζονται. Η ιστορία της δημοκρατικής παράταξης δεν εξαγοράζεται. Τα χιλιάδες στελέχη μας που έχουν δώσει διαχρονικά την ψυχή τους για να μπορέσει αυτή η χώρα να γυρίσει σελίδα δεν εξαγοράζονται. Το όραμα του Ανδρέα Παπανδρέου για μία Ελλάδα ισχυρή, κυρίαρχη, ανεξάρτητη και κοινωνικά δίκαιη δεν εξαγοράζεται.
Σας αφήνουμε με τους τυχοδιώκτες γυρολόγους. Επιλέγουμε την κοινωνία.
Και αυτή ακριβώς είναι η μάχη που καλούμαστε να δώσουμε. Να κάνουμε την παράταξη μας ξανά πρωταγωνιστή.
Είναι δύσκολη αλλά θα τη δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, με όλες μας τις δυνάμεις, σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις πόλεις και σε όλα τα χωριά μας, στα καφενεία, στις γειτονιές μας, στο δρόμο, στους χώρους εργασίας. Εκεί τα κόμματα γίνονται κινήματα. Το χρωστάμε στην ιστορία της δημοκρατικής παράταξης, που δεν βολεύεται απλώς με το ρόλο του ρυθμιστή, στους διαχρονικούς αγώνες των στελεχών μας, το χρωστάμε σε όλους τους Έλληνες που εμπιστεύτηκαν, εμπιστεύονται και θα ξαναεμπιστευτούν τη νέα μεγάλη και ισχυρή δημοκρατική παράταξη.
Έχουμε παρελθόν, έχουμε παρόν και θα έχουμε και μέλλον.

galatsinews.gr 21-05-2019

Προηγούμενο Άρθρο

Μεταβιβάζονται σε funds 50.000 πρώτες κατοικίες

Επόμενο Άρθρο

Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Γαλάτσι στις 15-5-2019

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.