Μηνυτήρια αναφορά των συνταξιούχων κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και της ηγεσίας του ΕΦΚΑ

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και της ηγεσίας του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ κατέθεσε σήμερα το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν καταβάλει εγκαίρως τις συντάξεις ως οφείλει προκειμένου να εμφανίζει υπέρ πλεόνασμα ο ΕΦΚΑ.

Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων -Σκοπίμως δεν καταβάλλονται οι συντάξεις ώστε η κυβέρνηση να δημιουργεί υπέρ πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ- το οποίο εμφανίζει και προς τους δανειστές- καταγγέλλει το ΕΝΔΙΣΥ(Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων) σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σήμερα προς τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών. Συνολικά βρίσκονται σε εκκρεμότητα 180.000 συντάξεις και εφάπαξ.

Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσου Πετρόπουλου, της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων Στυλιανής Βρακά, του Διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Λάμπρου Σέμπου και του Διοικητή του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών Νικολάου Μπρίκη.

Όπως τονίζεται στη μηνυτήρια αναφορά η καθυστέρηση απονομής των συντάξεων δεν οφείλεται απλά μόνο σε δυσλειτουργία των φορέων που είναι αρμόδιοι για την απονομή των συντάξεων, αλλά σε σκοπιμότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε όσους αναμένουν την απονομή σύνταξης προκειμένου να δημιουργεί υπερπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ το οποίο εμφανίζει και προς τους Δανειστές.

Κατά το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων η καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων φθάνει έως σήμερα τους 27 μήνες για τις κύριες συντάξεις και έως τα έξι έτη για τις επικουρικές και παρά τις συνεχείς εξώδικες οχλήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν έχουν εκδοθεί μέχρι και σήμερα οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης.

Είναι γνωστό ότι οι απόμαχοι της εργασίας είναι άνθρωποι με ανάγκες και αρκετοί εξ’ αυτών με προβλήματα υγείας.Υποβάλλονται σε δαπάνες αγοράς φαρμάκων, αναγκάζονται λόγω της οξύτατης οικονομικής κρίσης να συντηρούν άνεργα παιδιά με τις οικογενειές τους , πληρώνουν δόσεις δανείων σε τράπεζες , ΔΟΥ , ΕΝΦΙΑ , Λογαριασμούς ΔΕΚΟ , κινδυνεύουν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς και έχουν καταντήσει καταθλιπτικοί , αφού περιήλθαν σε αδυναμία πληρωμών και στερούνται της δυνατότητος να έχουν τα στοιχειώδη προς το ζην, ακόμη και για τη διατροφή τους.*

Ειδικά στο πρώην Γενικό Λογιστήριο Κράτους και μετά την ένταξή του στον ΕΦΚΑ, επικρατεί χαώδης κατάσταση, δεν βρίσκει κανείς άκρη σε ότι και αν έχει ζητήσει. Οι υπάλληλοι αδυνατούν να δίνουν πληροφορίες σε ότι τους ρωτούν οι συνταξιούχοι. Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα, λέγοντας ότι «αναμένονται εγκύκλιοι».

Επίσης, τονίζεται στη μηνυτήρια αναφορά, η καθυστέρηση έκδοσης των οριστικών αποφάσεων συνταξιοδότησης έχει ως συνακόλουθη συνέπεια και την καθυστέρηση στην απονομή του εφάπαξ που δικαιούνται. Ενδεικτικά, το ΕΝΔΙΣΥ παραθέτει περιπτώσεις μελών του που θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και έχουν υποβάλει στα αρμόδια ταμεία αιτήσεις συνταξιοδότησης στις αντίστοιχα αναφερόμενες ημερομηνίες, χωρίς να έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα καμία οριστική απόφαση συνταξιοδότησης κύριας ή επικουρική.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων αφού αναλύει την τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι υποψήφιοι συνταξιούχοι, ζητεί από τον εισαγγελέα να ερευνήσει την τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων εκ μέρους των υπευθύνων σε βάρος των συνταξιούχων επειδή η μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων οφείλεται σε σκοπιμότητα και όχι σε αδυναμία των αρμοδίων υπηρεσιών.

Εκκρεμότητες στην έκδοση συντάξεων
-Εκκρεμότητες επικουρικής (90.000 επί 130 ευρώ μεσοσταθμικά επί 36 μήνες.) 90.000 Χ 130 Χ 36 = 421.200.000 ευρώ.

-Εκκρεμότητες κύριες (50.000 επί 400 ευρώ επί 18 μήνες.)

50.000 Χ 400 Χ 18 = 360.000.000 ευρώ.

-Εκκρεμότητες Εφάπαξ (40.000 επί 20.000 ευρώ μεσοσταθμικά)

40.000 Χ 20.000 = 800.000.000 ευρώ.

cnn.gr
http://endisy.gr/news/6a913650-98c3-4d3a-ba37-035b602ed74e
galatsinews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Κινδυνεύει η διατροφική αλυσίδα από τη μείωση των επωφελών εντόμων

Επόμενο Άρθρο

Το συχνό σεξ διατηρεί ακμαίο τον εγκέφαλο των ηλικιωμένων

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.