Θόρυβος , μια κρυμμένη αλλά άκρως σοβαρή απειλή για την υγεία μας

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ο θόρυβος είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περιβαλλοντική απειλή για την υγεία στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Παρόλο που η τρέχουσα νομοθεσία της ΕΕ είναι σε γενικές γραμμές «κατάλληλη για τον επιδιωκόμενο σκοπό», τα κράτη μέλη δεν λαμβάνουν επαρκή μέτρα για την υλοποίησή της. Τα μέτρα για τη μείωση του θορύβου είναι οικονομικά συμφέροντα, αλλά η ευαισθητοποίηση σχετικά με το πρόβλημα και η εφαρμογή λύσεων παραμένει πρόκληση.

Ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους υποφέρει από πιθανώς επιβλαβή επίπεδα θορύβου.
Η απώλεια ύπνου, η αδυναμία συγκέντρωσης και τα υψηλά επίπεδα στρες είναι κλασικά παράπονα. Αλλά, ο θόρυβος μπορεί επίσης να προκαλέσει διαβήτη, εγκεφαλικό και καρδιακή προσβολή.
Οι άνθρωποι πάντα γνώριζαν ότι ο θόρυβος είναι επιβλαβής για αυτούς, έχει δηλώσει ο επίτροπος Karmenu Vella σε μια διάσκεψη αφιερωμένη στον «Θόρυβο στην Ευρώπη» 
Στη συνέχεια εξήγησε ότι η οδηγία για τον περιβαλλοντικό θόρυβο είναι κατάλληλη για τον επιδιωκόμενο σκοπό αναφορικά με την αναγνώριση και τη μείωση του θορύβου όπου ζουν, εργάζονται και παίζουν άνθρωποι.
Αλλά δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως…read more:https://taneatisgaleras.blogspot.com/2019/06/blog-post_9.html

Προηγούμενο Άρθρο

Ανθρώπινο, Πάρα Πολύ Ανθρώπινο – Ριγμένος σε μια θορυβώδη και πληβεία εποχή Friedrich Nietzsche

Επόμενο Άρθρο

Έκθεση φωτογραφίας Φωτογραφικού Τομέα – Π.Ο.Φ.Π.Α

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.