Θεσσαλονίκη: Με γνωστική ανεπάρκεια μαθητές λόγω της ηχορύπανσης

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Με γνωστική ανεπάρκεια μαθητές λόγω της ηχορύπανσης

Εκτεθειμένοι στους θορύβους που προκαλούνται από το έντονο κυκλοφοριακό της πόλης είναι οι μαθητές σε αρκετά σχολεία της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα το 1/3 εξ αυτών να παρουσιάζει γνωστική ανεπάρκεια, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε το δίμηνο Δεκέμβριος 2018 – Ιανουάριος 2019 σε πέντε σχολικά συγκροτήματα του κεντρικού δήμου, σε συνεργασία με την εταιρεία ENVA Σύμβουλοι Περιβάλλοντος Α.Ε.
Πιο αναλυτικά, πραγματοποιήθηκαν 24ωρες μετρήσεις οδικού κυκλοφοριακού θορύβου σε σχολικά συγκροτήματα όλων των βαθμίδων με μαθητικό πληθυσμό περίπου 1.200 παιδιών.

Μελέτη του Δήμου Θεσσαλονίκης κατέδειξε τις αρνητικές επιπτώσεις στη μαθησιακή διαδικασία σε σχολεία που γειτνιάζουν με επιβαρυμένους από το θόρυβο οδικούς άξονες

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της μελέτης «Καταγραφή οδικού κυκλοφοριακού θορύβου σε πέντε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης, αξιολόγηση των επιπτώσεων στους μαθητές και πρόταση μέτρων αντιμετώπισης»…
read more:https://taneatisgaleras.blogspot.com/2019/02/blog-post_14.html

Προηγούμενο Άρθρο

Γαλάτσι ο τόπος μου…-Το Δημοτικό μας Πρόγραμμα-Μέρος Α’

Επόμενο Άρθρο

Ο εγκέφαλος των ηλικιωμένων γυναικών παραμένει νεότερος από τον εγκέφαλο των ενήλικων ανδρών

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.