Ηχορύπανση – Διατάραξη κοινής ησυχίας από την πλευρά του Δήμου Γαλατσίου

2 Σχόλια Share:

Ηχορύπανση

Στην προσπάθειά μας σαν galatsinews.gr να αναδείξουμε θέματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους του Δήμου μας, οι οποίοι υποφέρουν εκτός των άλλων και από τον ανελέητο θόρυβο διαφόρων πηγών,ο οποίος θόρυβος σύμφωνα με τα καινούργια στοιχεία του οργανισμού παγκόσμιας υγείας είναι καταστροφικός για την υγεία όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών,των αρρώστων και όλων των ευπαθών ομάδων, δημοσιεύουμε επιστολή αναγνώστριας μας με θέμα τα τεράστια προβλήματα του θορύβου στο Γαλάτσι.
Παραθέτουμε την επιστολή ως έχει,χωρίς να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε ούτε ένα «και»

Kαλημέρα,
Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε ένα θέμα καθημερινό που έχει ο Δήμος Γαλατσίου την ευθύνη και αφορά στην Διατάραξη κοινής ησυχίας, από την πλευρά του Δήμου.
Καθώς σας αφορούν θέματα ποιότητας της ζωής θα ήθελα παρακαλώ να με βοηθήσετε με το παρακάτω αίτημα, διότι η ποιότητα της ζωής μας ως δημότες στο Δήμο Γαλατσίου έχει πλέον μειωθεί δραματικά.
Οι Δημοτικές αρχές αγνοούν πλήρως αυτό το γεγονός το οποίο έχει νομικές συνέπειες εις βάρος του Δήμου καθώς και ψυχολογικές εις βάρος μας.
Μένω σε δρόμο του Γαλατσίου, και δυστυχώς κάθε μέρα περνάνε οι καθαριστές του δρόμου για να αδειάσουν τους κάδους 4.30 το πρωί. 
Γνωρίζω πλήρως ότι είναι μεγάλος Δήμος και πυκνοκατοικημένος οπότε πρέπει να ξεκινήσει νωρίς το άδειασμα των κάδων, όμως ακριβώς επειδή είναι πυκνοκατοικημένος ένα μεγάλο
ποσοστό των Δημοτών κοιμάται σε απόσταση λίγων μέτρων από τους κάδους.
Όπως καταλαβαίνετε ξυπνάμε ΚΑΘΕ μέρα 4.30 λόγω διατάραξης της κοινής ησυχίας σε ώρες πλήρως ακατάλληλες, και αυτό γίνεται με εντολή του δήμου.
Η διαδικασία διαρκεί πολλή ώρα καθώς οι κάδοι στην περιοχή μας είναι εξωφρενικά πολλοί. Έχω κάνει 2 αναφορές που δεν μου απαντούν και έχω
επικοινωνήσει κατ’ιδίαν με τον Αντιδήμαρχο (κ. Μπάστας) και Δήμαρχο (κ Μαρκόπουλο) και αρνούνται να αλλάξουν το πρόγραμμα των απορριμματοφόρων.
Η καταγγελία μπορεί να επιλυθεί με την αλλαγή στο πρόγραμμα των καθαριστών με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε σε δρόμους με σπίτια, στενούς δρόμους χωρίς κίνηση να μην μας
διαταράσσει τον ύπνο σε τόσο ακατάλληλες ώρες. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση του Δήμου να μην διαταράσσει τις ώρες κοινής ησυχίας και να μην καταπατά
τα δικαιώματα των πολιτών κ την ποιότητα ζωής τους.
Αυτό που συμβαίνει με εντολή και διατηρώντας κάθετη αμετάκλητη συμπεριφορά είναι απαράδεκτο, καταπατά το δικαίωμα μας ως πολίτες και ειδικά εφόσον μιλάμε για οχήματα βαρέων εργασιών των οποίων η ηχορύπανση ξεπερνάει επιτρεπτά όρια εντός κατοικήσιμης περιοχής, πόσο μάλλον σε τόσο ακατάλληλες ώρες.

Σας παρακαλώ θερμά να με βοηθήσετε όπως μπορείτε με την εν λόγω καταγγελία.

Με εκτίμηση,
κάτοικος Γαλατσίου

Αυτή είναι η επιστολή της συνδημότου μας που καταγγέλλει ένα σοβαρό πρόβλημα της γειτονιάς της ,το οποίο όμως “βασανίζει” πολλές γειτονιές στο Γαλάτσι.
Και είναι γνωστό πως ο θόρυβος από τα απορριμματοφόρα είναι ανυπόφορος όλο το χρόνο και ειδικά το καλοκαίρι που ο κόσμος έχει ανάγκη να αφήσει λίγο τα παράθυρά του ανοιχτά και φτάνει τα 70 db και 80 db τη στιγμή που τα όρια του ύπνου για το θόρυβο που έχει θέσει ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας είναι 30 db μέχρι 45 db.
Εκτός από το θόρυβο των απορριμματοφόρων,άλλη μια σοβαρή πηγή θορύβου είναι και ο ανελέητος θόρυβος από τα κλιματιστικά και τους πετρελαιοκινητήρες των τρόλεϊ στην αφετηρία της οδού Παπαφλέσσα,ο οποίος είναι “μάστιγα” για την περιοχή για όλους τους κατοίκους εκεί, και ειδικά για τα παιδιά και τους αρρώστους.*****

  • Η διοίκηση του Δήμου θα ενδιαφερθεί ουσιωδώς και θα δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα του θορύβου που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του δήμου;
  • Οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν τον Δήμο στις προσεχείς εκλογές θα συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους την λύση του προβλήματος της ηχορορύπανσης που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του Γαλατσίου;

Περισσότερες πληροφορίες για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τον θόρυβο στα παρακάτω link:

Με γνωστική ανεπάρκεια μαθητές λόγω της ηχορύπανσης
1) Όριο διαταραχών ύπνου 30 db(A), στιγμιαία 45 db(A).
2) Όριο διαταραχών στην ανθρώπινη συμπεριφορά, ευερεθιστότητας και επιθετικότητας, επίπεδα έκθεσης 80 dB(A).
Η ηχορύπανση εξελίσσεται σε πρόβλημα δημόσιας υγείας για τους κατοίκους και τους διαχειριστές πολιτικής στη Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς κατά τις εκτιμήσεις του Π.Ο.Υ., στη Δυτική Ευρώπη χάνονται κάθε χρόνο συνολικά 1.000.000 υγιή έτη προσδόκιμης ζωής από κυκλοφοριακούς θορύβους. Αυτή η εκτίμηση είναι συντηρητική, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία από τα ανεξάρτητα ευρωπαϊκά κράτη, ούτε για το σύνολο των ηχητικών οχλήσεων, επομένως δεν είναι εύκολος ο συνολικός ευρωπαϊκός απολογισμός του προβλήματος.
Ο θόρυβος μεταφέρει πληροφορία φόβου – Όριο διαταραχών ύπνου
Ώρες κοινής ησυχίας Κατά τις ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας απαγορεύονται:
α. Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.Υπενθυμίζεται ότι οι παραβάτες των διατάξεων για τις ώρες κοινής ησυχίας, διώκονται σε βαθμό πταίσματος.
Προς τούτο οι Πολίτες δύνανται να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης, καθώς και να υποβάλλουν Έγκληση σε βάρος των παραβατών.

galatsinews.gr 13-03-2019

Προηγούμενο Άρθρο

Προβολή ταινίας στο Καμίνι του Δ. Γαλατσίου από το σύλλογο “η Αθηνά”

Επόμενο Άρθρο

Λαϊκά δίστιχα της παλιάς Αθήνας

Δείτε επίσης

2 Σχόλια

  1. ο νομος αργει και να τροποποιηθει και να εφαρμοστει καταλληλα στο θεμα ηχορυπανση και εφοσον ολο και πιο πολλοι κατοικοι στην χωρα μας κ ειδικα στην Αθηνα αρχιζουν να ευαισθητοποιουνται πανω σ αυτο εξαιτιας των προβληματων που βιωνουν με την ηχορυπανση νομιζω ερχεται ο καιρος που πρεπει να δημιουργηθει μια αντιστοιχη οργανωση που θα μεσολαβει,βοηθα και γιατι οχι πολεμα τις “πηγες” και τους υπευθυνους ηχορυπανσης. ειναι μαστιγα. ειναι ασθενεια που “τρωει” την ζωη μας και τα βασικα μας ουσιωδη δικαιωματα στην ησυχια,ξεκουραση και υπνο μεσα στα σπιτια μας. πρεπει να βρουμε τροπο να προστατευτουμε.χρειαζομαστε πιστευω αμεσα μια τυπου “GREENPEACE” για την ηχορυπανση. “ισχυς εν τη ενωσει” γιατι τα αυτονοητα δεν ειναι αυτονοητα για αυτους που δημιουργουν η ειναι υπευθυνοι για το προβλημα του θορυβου και ο καθενας μονος του ειναι ανισχυρος στα καθε ειδους εμποδια των διαφορων υπηρεσιων που υποτιθεται ειναι για την προστασια μας αλλα δεν βοηθουν στο καθημερινο μας προβλημα. και εμεις ο καθενας μοναχος του εξαντλημενος προσπαθει να βρει μια ακρη σαν καρφιτσα στ αχυρα.

  2. Ο νομος να τροποποιηθει για τα μουσικα οργανα στις πολυκατοικιες! Δεν ειναι δυνατον σε διαμερισματα με μεσοτοιχιες βαση νομου να επιτρεπεται να παιζει καποιος ολη μερα μουσικο οργανο αρκει να μην ειναι ωρες κοινης ησυχιας. Να επιτρεπεται μονο αν εξεταστουν τα κτιρια οτι εχουν ηχομονωση! Δεν μπορει η υγεια του καθε πολιτη να επιβαρυνεται με κατι τετοιο και να μην μπορεις ειτε να διαβασεις καποιο βιβλιο ειτε να ξεκουραστεις και η ποιοτητα ζωης σου να βασιζεται στην ανατροφη του αλλου! Ολη μερα να παιζει καποιος μπουζουκι εκτος 15:00 με 17:30 και βαση το νομο δεν ενοχλει! Να τροποποιηθει αυτος ο αθλιος νομος και να απαγορευεται να παιζει καποιος μουσικο οργανο σε πολυκατοικια εφοσον το κτιριο εχει μηδενικη ηχομονωση και με μεσοτοιχιες εχει και αλλα διαμερισματα. Ο νομος αυτος δεν ειναι καταλληλος για ανθρωπος αλλα για ζωα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.