Εφαρμογή που δημιουργεί μια τροφική αλυσίδα για τις ευάλωτες ομάδες.

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Εφαρμογή που δημιουργεί μια τροφική αλυσίδα για τις ευάλωτες ομάδες  – Ο Oscar Ekponimo δημιουργεί μια νέα τροφική αλυσίδα τροφοδοτώντας τις ευάλωτες ομάδες,εμποδίζοντας πολλά τρόφιμα να καταλήξουν στα απόβλητα

“Ανέπτυξα το Chowberry για να παράσχω μια εναλλακτική προσιτή πηγή διατροφής για οικονομικά μειονεκτούσες δημογραφικές ομάδες μέσω της υπηρεσίας ecxhange που βασίζεται στο διαδίκτυο και στην κινητή βάση” – Oscar Ekponimo

Όταν ήταν 11 ετών, ο Oscar Ekponimo ήταν τόσο πεινασμένος που κοίταζε τα ντουλάπια της κουζίνας στο σπίτι του στο Calabar της Νιγηρίας, ελπίζοντας έτσι ξαφνικά και μαγικά να γεμίσουν με φαγητό.
Ο πατέρας του είχε σταματήσει να εργάζεται μετά από μερικό εγκεφαλικό επεισόδιο και η μητέρα του κέρδισε πάρα πολύ λίγα χρήματα σαν νοσοκόμα που αυτός και τα αδέλφια του έτρωγαν  κανονικό γεύμα κάθε δύο μέρες.
“Θυμάμαι μια φορά που μέσα σε  48 ώρες το μόνο πού έφαγα ήταν ένα σνακ μπισκότων που ένας φίλος μου μοιράστηκε μαζί μου στο σχολείο,αλλά και τη μητέρα μου να μας υπενθυμίζει , ότι η πείνα δεν κρατά για πάντα. Αυτά τα λόγια της ήταν που με κράτησαν”

13 εκατομμύρια
Εκτιμώμενος αριθμός Νιγηριανών που υφίστανται καθημερινή πείνα.

Τώρα,ο  Oscar Ekponimo είναι ένας νέος είναι εξειδικευμένος και έμπειρος μηχανικός λογισμικού και τεχνολόγος πληροφορικής, ο οποίος είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Chowberry και ζει στην Abuja, και  εργάζεται για να εξασφαλίσει ότι οι άλλοι δεν θα υποφέρουν όπως αυτός και η οικογένειά του,όπως χαρακτηριστικά λέει.
Η Chowberry, είναι μία εφαρμογή η οποία συνδέει τα μανάβικα και τα σούπερ μάρκετ με ΜΚΟ και φιλανθρωπικούς οργανισμούς για να χρησιμοποιήσουν τα εναπομείναντα τρόφιμα και φαγητά και όλα τα τρόφιμα που πλησιάζουν την λήξη τους,τα οποία είναι σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές.

Κάθε χρόνο, 1,6 δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων – αξίας περίπου 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων – πηγαίνουν στα σκουπίδια. Ήρθε η ώρα να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Το ένα τρίτο της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής. Και το πρόβλημα αυξάνεται- η BCG εκτιμά ότι μέχρι το 2030 οι ετήσιες απώλειες τροφίμων και τα απόβλητα θα φθάσουν τα 2,1 δισεκατομμύρια τόνους αξίας 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. *

Η εφαρμογή ειδοποιεί τους εμπόρους λιανικής σε πραγματικό χρόνο, όταν τα τρόφιμα τους πλησιάζουν στο τέλος τους και τους αφήνει να ξεκινήσουν τις εκπτώσεις τους,εκπτώσεις που γίνονται όλο και μεγαλύτερες όσο πιό κοντά στη λήξη του βρίσκεται ένα τρόφιμο.
Οι τοπικές ομάδες βοήθειας και άλλοι επιλεγμένοι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί ενημερώνονται για αυτές τις εκπτώσεις αλλά και όταν τα σούπερ μάρκετ παρέχει δωρεάν φαγητό.
Τα τρόφιμα που διαφορετικά θα είχαν μεταφερθεί στα σκουπίδια διανέμονται σε ορφανοτροφεία και σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

70%
Ποσοστό Νιγηριανών που επιβιώνουν σε λιγότερο από 1,25 δολάρια ΗΠΑ ανά ημέρα.

Μέσα από την εφαρμογή, οι οργανώσεις αυτές μπορούν να παραγγείλουν αυτά τα προϊόντα από τα καταστήματα λιανικής πώλησης των συνεργατών της Chowberry, να λάβουν ένα μοναδικό κωδικό και στη συνέχεια να τροφοδοτήσουν τα άτομα με διατροφικές ανάγκες.
Το όνειρο του Oscar Ekponimo είναι η επέκταση της Chowberry, η οποίο βοήθησε 20.000 νοικοκυριά σε ολόκληρη τη Νιγηρία, σύμφωνα με την Ekponimo και η εφαρμογή λαμβάνει 6.000 ημερήσιες επισκέψεις.

Ήθελα να βρω μια προσιτή πηγή διατροφής για οικονομικά μειονεκτούντα άτομα. Θα μπορούσα να δω ότι υπήρχαν πολλοί οργανισμοί που προσπαθούσαν να λύσουν το πρόβλημα, αλλά είδα επίσης να χάνονται πολλά τρόφιμα. Εάν μπορεί να αντιμετωπιστεί η σπατάλη τροφίμων, αυτόματα θα βελτιωθεί η διαθεσιμότητα τροφίμων και θα μειωθεί η πίεση που ασκείται στους φυσικούς πόρους.

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:galatsinews.gr 11-11-2018

*https://www.bcg.com/publications/2018/tackling-1.6-billion-ton-food-loss-and-waste-crisis.aspx
oscar ekponimo
https://www.oneyoungworld.com/profile-main/30431
http://www.rolexawards.com/profiles/young_laureates/ekponimo_oscar

Προηγούμενο Άρθρο

Πρόσκληση προεκλογικής συγκέντρωσης της Έλενας Ζέρβας στο Γαλάτσι

Επόμενο Άρθρο

Καρδιακά νοσήματα : Μπορεί η φωτοσύνθεση να βοηθήσει τις καρδιές με προβλήματα;

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.