Γαλάτσι: Τοποθέτηση λεπιδοφόρου σύρματος στο 11ο Δημοτικό Σχολείο.

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
e mail: enosigoneon_galatsiou@yahoo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την περασμένη Πέμπτη ο Δήμος Γαλατσίου τοποθέτησε πάνω στην περίφραξη του 11 ου Δημοτικού Σχολείου επί της οδού Κυμοθόης λεπιδοφόρο σύρμα, δηλαδή σύρμα, το οποίο φέρει κοφτερές λεπίδες.
Το σύρμα αυτό τοποθετήθηκε στο σημείο, όπου παιδιά Δημοτικού σκαρφαλώνουν καθημερινά στα κάγκελα για να μπουν στο προαύλιο του σχολείου, ώστε να παίξουν ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Το σύρμα τοποθετήθηκε ακόμη και σε ύψος περί το 1,80 μ., όπου μπορούσε ένα παιδί να απλώσει το χέρι του και να το πιάσει.
Το συγκεκριμένο είδος σύρματος χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε εγκαταστάσεις όπως τα στρατόπεδα και οι φυλακές.
Ήταν προφανής η επιλογή του Δήμου να στερήσει από τα παιδιά την χρήση του μοναδικού αθλητικού χώρου στην περιοχή.
Το επόμενο πιο κοντινό γήπεδο μπάσκετ βρίσκεται σε απόσταση 900 μ. στο πάρκο Λυσίου στο παλιό τέρμα, όπου προφανώς δεν μπορούν να πάνε εύκολα παιδιά Δημοτικού ή και Γυμνασίου.
Υπήρξε μαζική κινητοποίηση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με ανάρτηση φωτογραφιών από το σχολείο.
Μπροστά στην σαφή αντίθεση γονέων και κατοίκων της περιοχής ο Δήμος υποχρεώθηκε να αφαιρέσει το Σάββατο την επικίνδυνη αυτή κατασκευή να αναρτήσει δικαιολογίες, που όχι μόνο δεν
έχουν λογική βάση αλλά υποτιμούν και την νοημοσύνη μας.
Θέτουμε ερωτήματα :
Ποιος από τον Δήμο πήρε την απόφαση αυτή χωρίς να ενδιαφερθεί, αν θα υπάρξει σοβαρός τραυματισμός παιδιών;
Ποιος αποφάσισε την άμεση υλοποίηση μέσα στο καλοκαίρι ενός τέτοιου έργου χωρίς καν να ενημερώσει την Διεύθυνση του σχολείου;
Πως μπορεί η Δημοτική Αρχή να ενεργεί χωρίς καμία υπευθυνότητα σε βάρος μικρών παιδιών;
Βρισκόμαστε άραγε μπροστά μόνο στην ανικανότητα των υπευθύνων να διαχειριστούν τέτοια θέματα ή και σε μία προετοιμασία αποκλεισμού των παιδιών μας από τους ελεύθερους χώρους των σχολείων, όπου μέχρι σήμερα μπορούν να συναντιούνται, να παίζουν και να αθλούνται;
Στο τελευταίο ερώτημα η απάντηση βρίσκεται στο νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί για διαβούλευση από το Υπουργείο Παιδείας. Αν ψηφιστεί, θα επιτρέπεται πλέον η παραχώρηση των χώρων των σχολείων κατά τις ώρες, που δεν θα λειτουργούν, για εκδηλώσεις, προγράμματα και συνέδρια σε συνεργασία με τρίτους φορείς και τα έσοδα από αυτά θα μένουν στο σχολείο.
Απλά λοιπόν από τον Σεπτέμβριο θα παραχωρούνται σε ιδιώτες οι χώροι των σχολείων και άρα δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτούς τα παιδιά, μετά την λήξη του ωραρίου του σχολείου.
Καλούμαστε ως γονείς σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους συλλογικούς φορείς των μαθητών να αντιταχθούμε σε αυτήν την πολιτική, που θα στερήσει από τα παιδιά μας την χρήση των σχολικών χώρων με σκοπό την αναζήτηση εσόδων από τα σχολεία σαν να ήταν επιχειρήσεις, ώστε το Κράτος να καταβάλει μικρότερα κονδύλια για την Παιδεία.
Με μαζική συμμετοχή απέναντι σε τέτοια αντιλαϊκά μέτρα θα αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια βίαιης απομάκρυνσης των παιδιών μας από τους χώρους των σχολείων και μετατροπής των σχολείων σε επιχειρήσεις με μέτρα ‘προστασίας’ αντίστοιχα των φυλακών.
Γαλάτσι 11 Ιουλίου 2021
Το ΔΣ της Ένωσης

galatsinews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν πεθάνει από την πείνα τους τελευταίους 12 μήνες έχει εξαπλασιαστεί, ξεπερνώντας αυτόν της COVID-19.

Επόμενο Άρθρο

Η Ζωντανή Σκέψη του Michel Foucault

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.