Γαλάτσι ο Τόπος μου: Ετράπη σε φυγή η διοίκηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

    Ετράπη σε φυγή η διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

        Στο χθεσινό ,Τρίτη 19 Μαρτίου, Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Γαλατσίου  είχαν προσέλθει αντιπρόσωποι της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, μέλη των Συλλόγων Γονέων των σχολείων της Γκράβας και της Ένωσης Γονέων Γαλατσίου.
Ο σκοπός τους ήταν να διαβαστούν και να συζητηθούν αιτήματα που αφορούσαν προβλήματα στα σχολεία της Γκράβας,όπως θέματα θέρμανσης,κτιριακές υποδομές και άλλα.
Όταν η Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ . Ισιδώρα Μπακάλου και ο δήμαρχος , αρνήθηκαν, με διάφορα προσχήματα, να διαβαστούν στη συνεδρίαση τα αιτήματα αυτά, οι διάλογοι και η κατάσταση οξύνθηκε,και όπως τονίζει στο δελτίο τύπου της η Παράταξη “Γαλάτσι ο τόπος μου” η διοίκηση ετράπη σε φυγή η δε συμπεριφορά της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ . Ισιδώρας Μπακάλου ήταν άκρως αντιδημοκρατική.

Το δελτίο τύπου της Παράταξης “Γαλάτσι ο τόπος μου”
Ετράπη σε φυγή η διοίκηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Πρωτοφανή και θλιβερά γεγονότα συνέβησαν σήμερα 19/3 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η διοίκηση του Δήμου, με υπόδειξη του κ. Μαρκόπουλου, αποχώρησε από τη συνεδρίαση κάτω από την ασφυκτική πίεση δεκάδων εκπροσώπων Συλλόγων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης μας, της Ένωσης Γονέων και της τοπικής ΕΛΜΕ που έγκαιρα και κανονικά είχαν καταθέσει επιστολές προς το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα προβλήματα των σχολείων.

Είχε προηγηθεί μια άκρως αντιδημοκρατική συμπεριφορά της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ . Ισιδώρας Μπακάλου, που με διάφορα προσχήματα προσπάθησε να αποτρέψει για πολλοστή φορά, παρά τα προβλεπόμενα εκ του κανονισμού,την ανάγνωση των ανακοινώσεων.
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά μεταξύ των εκπροσώπων των φορέων της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του συνόλου των παρευρισκόμενων Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης.
Αργότερα, και αφού πέρασε πάνω από 1,5 ώρα και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είχαν αποχωρήσει καθώς δεν είχε ανακοινωθεί το χρονικό διάστημα της διακοπής, η διοίκηση εμφανίστηκε κρυφά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και σαν τους «κλέφτες» ολοκλήρωσε τη διαδικασία αφήνοντας τεράστια ερωτηματικά για τη νομιμότητα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πριν την αποχώρηση, η διοίκηση «πρόλαβε» να ανακοινώσει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την προβλήματα της Παιδείας.
Επειδή εύλογα σκέπτεται κανείς ότι πρόκειται για μια επιλογή διαφυγής από την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των σχολείων…
Επειδή ενδιαφερόμαστε για μια ουσιαστική συζήτηση ικανή να δρομολογήσει λύσεις στα προβλήματα και όχι να γίνει θέατρο προεκλογικών εντυπώσεων…

Προτείνουμε:
    – Την άμεση και ριζική τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του έτους 2019 και του Προϋπολογισμού του Δήμου ώστε να χρηματοδοτηθούν άμεσα και εκ του πλεονάσματος οι άμεσες ανάγκες των σχολείων που τα καθιστούν επικίνδυνα για την ασφάλεια των παιδιών μας.
Μέχρι την αναγγελθείσα για τις 9/4 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καλούμε την διοίκηση να ζητήσει από την Τεχνική Υπηρεσία να καταγράψει και να εισηγηθεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης των προβλημάτων.
Ιδιαίτερα επισημαίνουμε και ζητούμε να δοθεί βάρος.
    1. Στη μελέτη της έκτασης των ζημιών και την άμεση αντιμετώπιση τους που αφορούν τους φέροντες οργανισμούς ( κολώνες, δοκούς στήριξης, πλάκες κλπ) των κτηρίων.
    2. Μελέτη πυροπροστασίας και οδών διαφυγής των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα.
    3. Μηχανολογικό και ηλεκτρολογικό έλεγχο των εγκαταστάσεων και άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων διάβρωσης τους από υγρασίες.
    4. Μελέτη και άμεση αποκατάσταση των μονώσεων των ταρατσών καθώς παρουσιάζονται εκτεταμένα προβλήματα υγρασιών.
    5. Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με αίθουσες διδασκαλίας που στερούνται φυσικού φωτισμού και αερισμού γεγονός που τις καθιστά επικίνδυνες για την ασφάλειατων παιδιών.
Στο βαθμό που, έστω και την ύστατη ώρα, επιδειχθεί η στοιχειώδης ευαισθησία της Διοίκησης για την ουσιαστική και σε βάθος αντιμετώπιση των προβλημάτων των σχολείων καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει ομόφωνη απόφαση πολιτικής κάλυψης της Διοίκησης στην περίπτωση που οι αναγκαίες εργασίες εκτελεσθούν χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις ( άδειες, ελλιπείς φάκελοι κλπ).

Δημοτικοί Σύμβουλοι
Σπύρος Παναγιώτου
Άρης Παπαδοκωστόπουλος
Δημοτική Κίνηση Γαλάτσι ο Τόπος μου.

galatsinews.gr 20-03-2019

Προηγούμενο Άρθρο

Εαρινή ισημερία με μια…υπερπανσέληνο : Το εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο που θα σημειωθεί σήμερα

Επόμενο Άρθρο

Από την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Φωτορεπόρτερ και Επίκουρου Καθηγητή του Παν/μίου Δυτ.Αττικής κ.Νικόλαου Αποστολόπουλου

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.