Γαλάτσι -Αιτήματα και διεκδικήσεις των επαγγελματιών της πόλης

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Τα αιτήματα που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου η Ένωση Αυτοαπασχολούμενων  Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Γαλατσίου, ενόψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2021.

” Προς : 

Τον κ. Δήμαρχο Γαλατσίου

Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Τους κύριους και κυρίες Δημοτικούς Συμβούλους

ΑΙΤΗΜΑΤΑ & ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Το νέο lockdown ήρθε για να μειώσει ακόμα παραπάνω το εισόδημα μας, να διογκώσει τα χρέη των επαγγελματιών, ιδιαίτερα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Οι αναστολές πληρωμών για λίγους μήνες και η επιστρεπτέα προκαταβολή που λίγοι θα πάρουν, δεν καλύπτουν στο ελάχιστο την πτώση του τζίρου, τα έξοδα που παραμένουν στα ύψη, η εφορία που παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ,

 ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ & ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Διεκδικούμε και ζητάμε από την Κυβέρνηση :

 • Την άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού. Την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.
 • Το άμεσο άνοιγμα των μικρών καταστημάτων στο λιανεμπόριο, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, όπως είχε κάνει η κυβέρνηση και στην πρώτη καραντίνα. Όχι στο άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων.
 • Τη διαγραφή τόκων και προστίμων, τη διαγραφή του 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
 • Την επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης αυτοαπασχολουμένων για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
 • Την αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ μέχρι τον Απρίλη 2021. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν την κατανάλωση.
 • Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
 • Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις

Διεκδικούμε και ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου :

 • Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου

χώρου κυρίως στα μαγαζιά εστίασης, για όλο το διάστημα που ισχύουν τα ειδικά

περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία καταστημάτων.

 • Παραγραφή των δημοτικών τελών που έχουν πιστωθεί για το ήδη υπάρχον διάστημα εφαρμογής έκτακτων μέτρων για αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.
 • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και

Ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, τέλος 0,5% επί των ακαθαρίστων
εσόδων των καταστημάτων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) μέχρι 30/6/2021. Είναι απαράδεκτο τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε τόσα προβλήματα, να επιβάλλεται επιπλέον έκτακτο τέλος, που μας βαραίνει ακόμα περισσότερο.

 • Απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία μέχρι 30/6/2021 (κυλικεία, άνθη κ.λπ.). Διαγραφή των χρεών τους για το 2020 για τους μήνες που ήταν σε ισχύ ειδικά μέτρα περιορισμού της λειτουργίας τους.
 • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης – κατασχέσεων,

πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν
δρομολογηθεί για χρέη προς τους δήμο για 6 μήνες. Να σταματήσουν εδώ και τώρα
όλες οι διαδικασίες.
Ένωση Αυτοαπασχολούμενων 
Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Γαλατσίου”

Προηγούμενο Άρθρο

Πως νικήσαμε τον θανατηφόρο ιό της ευλογιάς – Simona Zompi

Επόμενο Άρθρο

Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.