Αντιβιοτικά -Η αντοχή στα αντιβιοτικά μας οδηγεί πίσω σε “σκοτεινές εποχές”

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Αντιβιοτικά – Η ευρωπαϊκή ημέρα ενημέρωσης για τα αντιβιοτικά που εορτάζεται στις 18 Νοεμβρίου είναι μια ετήσια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία στον τομέα της δημόσιας υγείας, με στόχο να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την απειλή που συνιστά για τη δημόσια υγεία η αντοχή στα αντιβιοτικά, καθώς και για την ενθάρρυνση της ορθολογικής χρήσης των αντιβιοτικών.

Αντιβιοτικά – που μπορεί να οδηγήσει η αλόγιστη χρήση τους;

Οι επιστήμονες εργάζονται για ένα νέο αντιβιοτικό πολλά υποσχόμενο ήδη από στις πρώτες δοκιμές,διότι η ιατρική θα χρειαστεί πολλά ισχυρά τέτοια αντιβιοτικά τα επόμενα χρόνια αν η αύξηση της βακτηριακής αντοχής αποτελέσει σοβαρή απειλή για την ανθρώπινη υγεία.

Όταν εισήχθησαν, στη δεκαετία του 1940, τα αντιβιοτικά χαιρετίστηκαν ως «φάρμακο θαύμα». Ωστόσο, υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες ότι η υπερβολική συνταγογράφηση έχει οδηγήσει σε αύξηση της αντίστασης του οργανισμού σε αυτά.
Την περασμένη εβδομάδα, η γενική Διευθυντής για θέματα υγείας* της  Αγγλία, η καθηγήτρια Sally Claire Davies,είπε πως υπάρχει  κίνδυνος τα φάρμακα να μας πάνε πίσω στις σκοτεινές εποχές» – αλλά γιατί συνέβη αυτό;
Τι είναι τα αντιβιοτικά;
Ο Σκωτσέζος χημικός Αλέξανδρος Φλέμινγκ ανακάλυψε το πρώτο αληθινό αντιβιοτικό, την πενικιλίνη, το 1928,όταν επιστρέφοντας από τις διακοπές του πρόσεξε ότι πολλά από τα δισκία μικροβιακών καλλιεργειών είχαν μολυνθεί από ένα μύκητα,κοινώς -είχαν μουχλιάσει, που παρεμπόδιζε την ανάπτυξη βακτηριδίων.
Ήταν η αρχή των αντιβιοτικών!
Η ανακάλυψη του πρώτου αυτού αντιβιοτικού,της πενικιλλίνης, κατατάχθηκε το 2000 ως η σημαντικότερη ανακάλυψη της χιλιετίας από τρία μεγάλα σουηδικά περιοδικά, όπως το Nyteknik…read more:– botanologia.gr

galatsinews.gr 18-11-2018

Προηγούμενο Άρθρο

Παγκόσμια ημέρα του παιδιού -Ημέρα περισυλλογής

Επόμενο Άρθρο

Αρνητικά συναισθήματα -το μυστικό για να τα διώχνουμε μακρυά μας.

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.