1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2018 στο Άλσος Βεΐκου

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2018 στο Άλσος Βεικου και στις 23 στο Πεδίο του Άρεως

Συνέντευξη τύπου για την 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία στο Άλσος Βεϊκου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα με αφορμή την 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία, που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο διήμερο Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Άλσους Βεΐκου, με την υποστήριξη του Δήμου Γαλατσίου, ενώ την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί στο Πεδίον του Άρεως, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani.

Με διθυραμβικά σχόλια για το Άλσος Βεϊκου Γαλατσίου, ξεκίνησε η παρουσίαση της διοργάνωσης στη συνέντευξη τύπου, καθώς αποτελεί τον ιδανικό χώρο για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αφού συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του άλσους σε συνδυασμό με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις,.

Συνολικά αθλητές από 14 χώρες και 35 φορείς θα συμμετέχουν στην 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία, ενώ και οι τρεις μέρες είναι ανοιχτές για το κοινό, τόσο για άμεση συμμετοχή στις αθλητικές δραστηριότητες, όσο και για παρακολούθηση των δρώμενων ως θεατές.

Στόχος της 1ης Ευρωπαϊκής Αθλητικής Διοργάνωσης για την Ψυχική Υγεία είναι η ευρωπαϊκή θεσμική σύζευξη των πεδίων του Αθλητισμού και της Ψυχικής Υγείας, για ένα κίνημα που θα προάγει έναν δραστήριο τρόπο ζωής, τον αθλητισμό για όλους, τον αθλητισμό για την ψυχή και την έμπρακτη εφαρμογή μιας ενεργητικής στάσης ζωής που την οφείλουμε ο καθένας στον εαυτό του και στους άλλους.

Ο κ. Χάρης Κούντουρος, Αναπληρωτής Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, άνοιξε τη συζήτηση αναφερόμενος στη βασική προτεραιότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να στηρίζει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και των δικαιωμάτων των ευρωπαίων πολιτών. Ένα γεγονός που επιβεβαίωσε και η κυρία Κλημεντίνη Διακομανώλη, Εκπρόσωπος της Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπογραμμίζοντας τη σημασία και τον ουσιαστικό ρόλο που κατέχει το πρόγραμμα Erasmus+ στην υλοποίηση έργων με επιστημονική και πρακτική υπόσταση.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ, Μαρία Κερασόγλου, αναφερόμενη στην γενικότερη δράση του φορέα στον τομέα της ψυχικής υγείας αλλά και στη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, για τη σύνδεση του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης με την ψυχική υγεία, όπου η ΕΔΡΑ έχει τη συντονιστική και οργανωτική ευθύνη. Αναλυτικά στη φιλοσοφία και στους στόχους της τριήμερης διοργάνωσης αναφέρθηκε ο κ. Νίκος Ανδρεόπουλος, project manager EVENTS Project, ενώ λεπτομέρειες για τη διάρθρωση του προγράμματος των αθλητικών δραστηριοτήτων δόθηκαν από την υπεύθυνη αθλητικού προγράμματος, Ψυχολόγο/Επιστήμων Φυσικής Αγωγής, Ελεωνόρα Μάρκου.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γαλατσίου Δρ Ευάγγελος Κυριαζόπουλος παρουσίασε αναλυτικά τις εγκαταστάσεις του Άλσους Βεϊκου, καθώς και του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου (ΠΑΛΑΙ), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση βροχής. Κλείνοντας ανέφερε ότι δεν είναι τυχαίο ότι το 2016 έλαβε την 1η Διαχειριστική Μελέτη Πάρκου-Άλσους στην Ελλάδα και ότι σύμφωνα με στοιχεία της WWF είναι μέσα στα καλύτερα πάρκα της χώρας.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι από τις Πρεσβείες της Τσεχίας, Beata Lejtnarova και της Κροατίας, Zvonimir Sviben, καθώς και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Χαράλαμπος Ζελενίτσας-Τεχνικός Διευθυντής, Μιχαήλ Κουτσούρης, Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης και Γεώργιος Βασσάλος, εκπαιδευτής futsal ) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Βλαδίμηρος Πέτσας, Διευθυντής), που έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους τη διοργάνωση. Επίσης έχει χορηγηθεί η Αρωγή και Στήριξη του Υπουργείου Υγείας, παράλληλα με την επιστημονική υποστήριξη της διοργάνωσης από τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ.

~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία θα πραγματοποιηθεί στις 21, 22 & 23 Σεπτεμβρίου 2018

Η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία αποτελεί τον ακρωγονιαίο λίθο του ευρωπαϊκού έργου EVENTS Project – το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ERASMUS+/Sport – και έχει σαν στόχο τη σύνδεση των πεδίων του Αθλητισμού και της Σωματικής Άσκησης με την Ψυχική Υγεία, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών καθώς και για την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, AntonioTajani, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ενώ έχει λάβει και την Αρωγή & Στήριξη του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ προσφέρει στη διοργάνωση την επιστημονική υποστήριξη της.
Φορέας υποβολής της σχετικής πρότασης και Συντονιστής του έργου είναι ο οργανισμός Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων – «ΕΔΡΑ» που δραστηριοποιείται στο πεδίο της Ψυχικής Υγείας από το 2001.
Στις εγκαταστάσεις του Άλσους Βεΐκου, με την υποστήριξη του Δήμου Γαλατσίου, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο διήμερο – Παρασκευή 21 Ιουνίου & Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου – το οποίο θα περιλαμβάνει μια σειρά από αθλητικές δραστηριότητες, όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο, γιόγκα, τρέξιμο και στίβο. Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στο πάρκο του Πεδίον του Άρεως, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.
Στην 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία θα συμμετέχουν 14 χώρες και 35 φορείς ενώ και οι τρεις μέρες είναι ανοιχτές για το γενικό κοινό, τόσο για άμεση συμμετοχή στις δραστηριότητες όσο και για παρακολούθηση των δρώμενων.
Στόχος της 1ης Ευρωπαϊκής Αθλητικής Διοργάνωσης για την Ψυχική Υγεία είναι η ευρωπαϊκή θεσμική σύζευξη των πεδίων του Αθλητισμού και της Ψυχικής Υγείας για ένα κίνημα που θα προάγει έναν δραστήριο τρόπο ζωής, τον αθλητισμό για όλους, τον αθλητισμό για την ψυχή, την έμπρακτη εφαρμογή μιας ενεργητικής στάσης ζωής που την οφείλουμε ο καθένας στον εαυτό του .
Στο παρακάτω link όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή για το EVENTS ως εθελοντές θα βρουν την απαιτούμενη αίτηση:

http://www.edra-coop.gr/news/news2/item/104-ethelontes-events-project.html?format=html&lang=el

galatsinews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Γαλάτσι – διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου στο ΠΑΛΑΙ

Επόμενο Άρθρο

Η προγραμματική διακήρυξη της Δημοτικής παράταξης “Γαλάτσι από Κοινού”

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.