Πρόσκληση της Δημοτικής κίνησης “Γαλάτσι ο τόπος μου”

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η Δημοτική κίνηση “Γαλάτσι ο τόπος μου” καλεί τους δημότες Γαλατσίου στην πρώτη της συνάντηση μαζί τους

“Γαλάτσι ο τόπος μου” – Ποιοι είμαστε

Είμαστε απλοί, καθημερινοί άνθρωποι της πόλης. Άνθρωποι που ζουν, εργάζονται, σκέφτονται, αγαπούν το Γαλάτσι. Άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του, που αγωνίζονται για αυτά.

– Γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους ως τους πιο αδικημένους πολίτες της πόλης. Που συμμετέχουν στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και αντιμετωπίζουν την πολύμορφη υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας, την εγκατάλειψη των σχολικών υποδομών, την αδιαφορία για το μέλλον των παιδιών μας.
– Πολίτες που συμμετέχουμε σε φορείς και τους συλλόγους της πόλης.
– Πολίτες που, ανάμεσα σε άλλους, συνέβαλαν στη δημιουργία και λειτουργία για πάνω από οκτώ χρόνια του πολιτιστικού και κοινωνικού χώρου «Αμπάριζα». Ενός χώρου που επιχείρησε να αναδείξει σκέψεις και προβληματισμούς πάνω στα σύγχρονα προβλήματα της πόλης και του τόπου μας.
– Πολίτες, που σε δύσκολους καιρούς, από το 2012 συγκροτήσαμε στην πόλη μας την «Κίνηση Χωρίς Μεσάζοντες» οργανώνοντας, χωρίς αποκλεισμούς και ιδιοτέλεια, δεκάδες διανομές τροφίμων στο Άλσος Βέϊκου φέρνοντας σε επαφή τους πολίτες με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα που παράγονται στη χώρα μας και που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί με την μορφή του Συνεταιρισμού.
– Είμαστε πολίτες που ενεργοποιηθήκαμε στους αγώνες και συμμεριστήκαμε τις ελπίδες της προηγούμενης περιόδου, όχι μόνο των τελευταίων πέντε χρόνων. Που πήραμε μέρος στην Δημοτική κίνηση «Ενότητα για την – – —  – Ανατροπή» και αναδείξαμε τους δύο δημοτικούς της συμβούλους. Που γευτήκαμε την απογοήτευση και την διάψευση των ελπίδων. Που αρνηθήκαμε τις ψευδαισθήσεις και διαχωριστήκαμε από τις πολιτικές που συνέχιζαν την μνημονιακή καταστροφή, την υποθήκευση της χώρας μας και την καταδίκη των πολιτών σε φτώχεια και ανασφάλεια.
– Πολίτες που δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τις μέχρι τώρα «επιτυχίες» τους. Που επιζητούμε να συναντηθούμε με άλλους, να συνεργαστούμε και να συν-διαμορφώσουμε το αύριο της πόλης μας.
– Πολίτες που δεν μας ενδιαφέρει ένα παζάρι θέσεων και αξιωμάτων μεταξύ κομμάτων και οργανώσεων, που θα διαιωνίζει το σημερινό τέλμα και θα συντρίβει το μέλλον της πόλης μας μέσα στις μικροπολιτικές καταγραφές εκλογικής επιρροής.

 

Στην προσπάθεια μας συμμετέχουμε ως πρόσωπα, με σκέψεις, ιδέες, εμπειρίες επιδιώκοντας τη συνεργασία με άλλους στη βάση κοινών προτεραιοτήτων και συγκεκριμένων στόχων. Θέλουμε να χτίσουμε έναν ευρύ χώρο που θα σέβεται την ταυτότητα του καθενός που συμμετέχει, αλλά ταυτόχρονα θα υπερβαίνει το άθροισμα αυτών που τον απαρτίζουν. Ένα χώρο ισότιμων σχέσεων και δημοκρατικών διαδικασιών όπου θα συναντηθεί ο οργανωμένος κόσμος με αυτόν που αρχίζει να κινητοποιείται. Ο κόσμος που μάχεται εδώ και καιρό με τον κόσμο που δεν έχει συμμετάσχει ποτέ πριν σε συλλογικές διαδικασίες. Με τους πολίτες που αισθάνεται εξαπατημένοι αλλά λαχταρούν να ζήσουν, να οικοδομήσουν ένα νέο ενθουσιασμό, στηριγμένο σε ένα κοινό σχέδιο.

Ξεκινάμε από τα κάτω, από αυτό που γνωρίζουμε καλύτερα: τους διπλανούς μας, τους γνωστούς μας, τους δρόμους μας, τις γειτονιές μας.
Θέλουμε να δημιουργήσουμε μαζί το σχέδιο εκείνο, το πρόγραμμα εκείνο που μέσα του θα αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας και τις ανάγκες μας.
Θέλουμε να είμαστε πολίτες και όχι αποξενωμένοι ιδιώτες σε μια απρόσωπη πόλη.
Θέλουμε μια αποτελεσματική αυτοδιοίκηση, αλλά δεν θέλουμε να νοιώθουμε «πελάτες» του κράτους, των διοικούντων, του κόμματος
Στο τέλμα του συντηρητισμού, της ανάθεσης και της διεκπεραίωσης, πρέπει να δοθεί τέλος. Είναι ώρα να αναλογιστούμε την ανάγκη και να επενδύσουμε σε μια νέα σχέση μεταξύ δήμου και δημότη, έναν άλλο τρόπο αυτοδιοίκησης .

Γιατί η αυτοδιοίκηση δεν είναι οι προεκλογικές υποσχέσεις,, η ανάθεση, ο παραγοντισμός και η πελατειακή σχέση. Ούτε ένα τοπικό κράτος κατ’ εικόνα και ομοίωση του κεντρικού. Αυτοδιοίκηση είναι η δυνατότητα να διεκπεραιώνει ο δημότης μεγάλο μέρος των αναγκών του μέσα από τις λειτουργίες της πόλης αλλά και ταυτόχρονα να τις επηρεάζει, να τις συν-διαμορφώνει και να ελέγχει την υλοποίηση τους.
Θέλουμε να φτιάξουμε μαζί τις προϋποθέσεις, να πάρουμε αποφάσεις, να διερευνήσουμε και να εφαρμόσουμε πρωτότυπες και δημιουργικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της πόλης.
Να ξεκινήσουμε με σχέδιο και ρεαλισμό με στόχο να φέρουμε την πόλη στο μέτρο των αναγκών μας, στο μέτρο που μας αξίζει. Να αλλάξουμε ότι χρειάζεται να αλλάξει στην πόλη μας : Την χωροταξία της, το κέντρο και την αγορά της, τις υποδομές της, την αναμόρφωση των γειτονιών, τη σχέση με το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την παιδεία, τις κοινωνι­κές σχέσεις.

Είναι εφικτό με μοναδική προϋπόθεση την συμμετοχή, την δημοκρατία, την συν-ευθύνη!

galatsinews.gr 07-02-2018

Προηγούμενο Άρθρο

Οι ανθυγιεινές συνήθειες της καθημερινότητάς μας και τα στρεσογόνα γεγονότα

Επόμενο Άρθρο

Κτηματολόγιο: Οδηγίες-Πώς θα υποβάλετε την e-δήλωση

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.