Περιοδεία του Γρ.Χαραλαμπίδη σε 1ο & 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Την Τρίτη 26/3, κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενο από τον Γρηγόρη Χαραλαμπίδη, υποψήφιο Δήμαρχο Γαλατσίου και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Μαρία Σκορδαλή, Άρη Πράτσο, Ανθή Σύψα και Γιάννη Καρεκλά, επισκέφθηκε το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου και συζήτησε με τους καθηγητές των δύο σχολείων.
Ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, ανέδειξε ότι τα προβλήματα που βιώνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές, μέσα στο σχολείο, αποτελούν κομμάτι της πολιτικής που προωθείται τόσο από την Ε.Ε.και τα αστικά κόμματα στη χώρα μας, όσο και από στην Περιφέρεια και τις Τοπικές Διοικήσεις, καθώς αφενός μεταφέρονται όλο και περισσότερες αρμοδιότητες στους Δήμους (οι δήμοι έχουν την ευθύνη για τη συντήρηση των κτιρίων, χωρίς όμως να έχουν επαρκές, εξειδικευμένο, μόνιμο προσωπικό στις τεχνικές υπηρεσίες) και αφετέρου, μειώνεται η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από το Κράτος.

Ενώ σε αυτή την κατάσταση, έρχεται να προστεθεί ότι την τελευταία δεκαετία, σταμάτησαν να διορίζονται μόνιμοι εκπαιδευτικοί και μειώθηκαν οι αποδοχές των υπαρχόντων με το κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού.
Και στα 2 σχολεία οι καθηγητές ανέδειξαν μια σειρά προβλήματα τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα των αποτελεσμάτων αυτής της αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής (κτιριακά προβλήματα, τάξεις σε προκάτ, ανυπαρξία θέρμανσης κ.α.)
Ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν το Κ.Κ.Ε. και τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δήμους και τις περιφέρειες, όπου και αν ψηφίζουν, γιατί αυτή είναι η μόνη δύναμη που διεκδικεί με όλες της τις δυνάμεις να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.

Τους κάλεσε επίσης να παραβρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 9 Απρίλη, με θέμα την Παιδεία, όχι απλά για να απαριθμήσουν τα προβλήματα, αλλά για να δημιουργηθούν οι όροι ώστε να απαιτηθούν λύσεις ολοκληρωμένες σε ότι αφορά τα τεχνικά και κτιριακά προβλήματα, όχι πληρώνοντας ακριβά εργολαβίες, αλλά με μόνιμο προσωπικό που θα έχει την ευθύνη για το συγκρότημα της Γκράβας.

Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

 

 

 

galatsinews.gr 04-04-2019

Προηγούμενο Άρθρο

Πρόπολη – Το ισχυρότερο αντιβιοτικό που μας έχουν χαρίσει οι μέλισσες

Επόμενο Άρθρο

Photovision 2019 – Η Μεγάλη έκθεση imaging & τεχνολογίας

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.