Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου: Σχετικά με τη σύμβαση ΕΤΑΔ – Δήμου Γαλατσίου για το ΠΑΛΑΙ

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου
Δελτίο τύπου

Όσο και να προσπαθεί η Δημοτική Αρχή να παρουσιάζει τη σύμβαση μεταξύ Δήμου Γαλατσίου και ΕΤΑΔ, ως παραχώρηση του ΠΑΛΑΙ στον Δήμο για 20 χρόνια, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.
Στην πραγματικότητα, είναι σύμβαση μιας πολύ ακριβής εκμίσθωσης του ΠΑΛΑΙ από τον Δήμο Γαλατσίου, ο οποίος θα αναλάβει όλα τα έξοδα λειτουργίας (φύλαξη, καθαριότητα κλπ) και συντήρησης, χωρίς καμία χρηματοδότηση από το κράτος! 
Παράλληλα, θα αποδίδει το 30% των εσόδων από την εκμετάλλευση του χώρου στην ΕΤΑΔ, ενώ η ΕΤΑΔ διατηρεί το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να «κάνει στην άκρη» τον Δήμο.
Επιβεβαιώνεται και με την νέα σύμβαση ότι η δημοτική αρχή ενισχύει περαιτέρω το μοντέλο Δήμου – Manager,  ο οποίος θα έρθει να συνεχίσει το απαράδεκτο καθεστώς ενοικίασης των πολύτιμων χώρων του Ολυμπιακού Ακινήτου σε μεγαλοεπιχειρηματίες, στο όνομα της εξασφάλισης των απαραίτητων εσόδων, προχωρώντας έτσι ακόμα πιο αποφασιστικά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψηφίσαμε την απαράδεκτη σύμβαση και παραμείναμε σταθεροί και αμετακίνητοι σε όσα όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δηλώσει και διεκδικήσει.
Επιμένουμεσε αντίθεση με όλες τις άλλες δυνάμεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι το ζήτημα δεν είναι απλά «να παραχωρηθεί το ΠΑΛΑΙ στο δήμο Γαλατσίου».
Το κύριο δεν είναι η τυπική μορφή ιδιοκτησίας ή ο διαχειριστής, αλλά να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, για τη λειτουργία και την συντήρησή του, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ώστε μπορεί να λειτουργεί χωρίς επιπλέον φορολογική επιβάρυνση των δημοτών και χωρίς να παραχωρούνται οι χώροι στις επιχειρήσεις, στο όνομα των εσόδων.
Μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει το ΠΑΛΑΙ ως δημόσιος χώρος αθλητισμού και πολιτισμού, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση, κάτι που σαν αποκομμένη πρόταση και φράση, όλες οι παρούσες παρατάξεις στο ΔΣ έχουν υιοθετήσει στο παρελθόν. 
Και ας στηρίζουν και στηρίζονται, οι περισσότερες από τα κόμματα που ως κυβερνήσεις έχουν προωθήσει όλα τις ιδιωτικοποιήσεις, την εμπορευματοποίηση, την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών που πληρώνουν ξανά και ξανά οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Καλούμε τον λαό, τη νεολαία, τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης μας, να καταδικάσουν τη στάση της Δημοτικής Αρχής που ξεδιάντροπα προχωράει στην ολοκλήρωση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του ΠΑΛΑΙ και να διεκδικήσουν τώρα ΠΑΛΑΙ ανοικτό στον λαό και τη νεολαία και όχι στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γρηγόρης Χαραλαμπίδης
Τάσος Οικονόμου
Μάνθος Ιμπριάλος

Προηγούμενο Άρθρο

Mουστοκούλουρα, η απόλυτη φθινοπωρινή λιχουδιά

Επόμενο Άρθρο

Προσδιορίστηκε από επιστήμονες ο έλεγχος του μηχανισμού μιτοχονδριακής προστασίας

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.