“Καλοστημένη παράσταση η συζήτηση στο Δ.Σ Γαλατσίου για την Παιδεία” , σύμφωνα με το “Γαλάτσι-Ζούμε εδώ”

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

12/04/2019
Δελτίο τύπου

Καλοστημένη παράσταση η συζήτηση στο Δ.Σ Γαλατσίου για την Παιδεία με «σκηνοθέτη» τον κ. Μαρκόπουλο.

Διάθεση για εμπαιγμό είχε η διοίκηση του Δήμου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία θα λαμβάνονταν, υποτίθεται, αποφάσεις για την αποκαρδιωτική κατάσταση των σχολείων του Γαλατσίου.
Ο δήμαρχος παρουσίασε ως επιτεύγματα τα αυτονόητα.
Οι συντηρήσεις που γίνονται είναι τέτοιες που χωρίς αυτές, όχι μόνο θα κινδύνευε η ζωή των μαθητών, αλλά και τα σχολεία δεν θα μπορούσαν καν να λειτουργήσουν!
Στην συνεδρίαση συμμετείχαν γονείς, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων και σύλλογοι εκπαιδευτικών καθώς και ελάχιστοι μαθητές.
Μαθητής από το 1ο Γενικό Λύκειο παρουσίασε με στοιχεία την ελάχιστη χρηματοδότηση από το δήμο για τα σχολεία, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως τέτοιου επιπέδου συζητήσεις δεν γίνονται ούτε στα μαθητικά συμβούλια!
Η συνεδρίαση, μάλιστα, σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε ο δήμαρχος να μιλήσει στις 01:35 τα ξημερώματα μετά από 6 σχεδόν ώρες συζήτησης και με τους περισσότερους γονείς να έχουν αποχωρήσει!
Ίσως με αυτόν τον τρόπο εξυπηρέτησε και τα πλάνα του, αφού όπως αποκάλυψε, υποτίθεται αστειευόμενος, ήταν έτοιμος να πάρει τηλέφωνο για βόμβα, εάν η συζήτηση δεν έπαιρνε την τροπή που ήθελε!
Σε μία ακόμη αντιδημοκρατική κίνηση, όταν οι γονείς αντέδρασαν έντονα από αυτά που άκουγαν, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπακάλου, τους έδειξε την πόρτα και τους προέτρεψε να φύγουν, σε συνέχεια προφανώς της αποχώρησης ολόκληρης της δημοτικής διοίκησης στην τελευταία συνεδρίαση για την Παιδεία που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση.
Ο συνδυασμός «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!» και ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Ζώμπος, πρότειναν λύσεις άμεσης εφαρμογής και όχι πολιτικούς ελιγμούς.
• Άμεση τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος ώστε να δεσμευτούν τα χρήματα τώρα για την προβλήματα των σχολείων.
• Δημιουργία εξειδικευμένου τμήματος τεχνικής υποστήριξης σχολικών µονάδων για την άµεση και αποτελεσµατική ααντιµετώπιση των προβληµάτων συντήρησης των σχολικών κτιρίων. Μία πρόταση που έκαναν οι ίδιοι οι Γαλατσιώτες στην μεγάλη έρευνα που κάναμε.
• Δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου βλαβών και επισκευών των σχολείων με ημερομηνία καταγραφής και επίλυσης.

Κώστας Ζώμπος
Οικονομολόγος MSc
Υποψήφιος Δήμαρχος Γαλατσίου

galatsinews.gr 12-04-2019

Προηγούμενο Άρθρο

Η ψευδαίσθηση των προβλέψεων – Πως η κρυστάλλινη σφαίρα παραμορφώνει το βλέμμα μας

Επόμενο Άρθρο

Ο καιρός του Πάσχα ,μια πρώτη εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.