Η Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου, για τις ζημιές στο ΠΑΛΑΙ από την κακοκαιρία

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Για τις σοβαρές ζημιές στο ΠΑΛΑΙ από την κακοκαιρία

Τα ξημερώματα της  13ης Οκτωβρίου, το Ολυμπιακό Ακίνητο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ) δέχτηκε μεγάλο πλήγμα από την κακοκαιρία, ενώ ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε. Μεγάλες καταστροφές στον περιβάλλοντα χώρο και σοβαρή καταστροφή στη στέγη της κεντρικής σάλας. 

Θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής :

  1. Για τις καταστροφές στο ΠΑΛΑΙ από την εν λόγω κακοκαιρία, την κύρια ευθύνη φέρει η εγκατάλειψή του, με την ευθύνη του Κράτους και όλων των αστικών κυβερνήσεων, ενώ ούτε ο Δήμος Γαλατσίου διεκδίκησε την απαραίτητη συντήρηση. Εδώ και 16 χρόνια, τη στέγη της Κεντρικής Σάλας δεν την έχει ακουμπήσει ούτε καν πινέλο, για στοιχειώδη συντήρηση! 

Οι δαπάνες συντήρησης γενικώς αλλά και οι δαπάνες επισκευών εν προκειμένω, δεν πρέπει να βαρύνουν τον Δήμο, δηλαδή τον Γαλατσιώτικο λαό, αλλά να καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως και το σύνολο των λειτουργικών εξόδων των εγκαταστάσεων. Και ταυτόχρονα το ΠΑΛΑΙ να λειτουργεί ως δημόσιος χώρος αθλητισμού και πολιτισμού, με δωρεάν πρόσβαση για όλο το λαό και τη νεολαία και όχι να είναι κατειλημμένος από επιχειρηματικά συμφέροντα.

  1. Η δημοτική αρχή, αναλαμβάνοντας να προχωρήσει από τις 17/10 μέχρι τις 20/10 σε κάποιες αρχικές εργασίες, «χρεώνει» τον Δήμο για κάτι που υπεύθυνο θα έπρεπε να είναι το κράτος. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί κακό προηγούμενο. Αλήθεια, η ενέργεια αυτή ήταν «προάγγελος» της συμφωνίας μεταξύ ΕΤΑΔ και Δημοτικής Αρχής; Θα αναλάβει με αυτή τη συμφωνία ο Δήμος το κόστος λειτουργίας και συντήρησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων; Ή απλά η διοίκηση Μαρκόπουλου «έτρεξε» να εξασφαλίσει ότι δεν θα θιγούν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών που έχουν εγκατασταθεί, μόνιμα από ότι φαίνεται, στον χώρο;
  2. Αν η εργολαβία, περιοριστεί σε απλή αποκατάσταση, το πολύ-πολύ να επαναφέρει το ΠΑΛΑΙ σε κατάσταση αντίστοιχη με αυτή που βρισκόταν πριν τις 13-10-20. Πάλι δηλαδή έργο υποδεέστερο των αναγκών και με κίνδυνο περαιτέρω απαξίωσης. Το ΠΑΛΑΙ χρειάζεται πλέον όχι απλή αποκατάσταση, όχι μόνο βαριά συντήρηση αλλά και ενίσχυση ώστε να αντέξει στο μέλλον σε ανάλογα καιρικά φαινόμενα. Επιπλέον, ετήσιες επιθεωρήσεις – συντηρήσεις. Όλα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτή είναι η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης.
  3. Τέλος, η Δημοτική Αρχή φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη, καθώς έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων, τόσο του Δήμου Γαλατσίου όσο και του εργολάβου, καθώς δούλευαν πάνω στη στέγη, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και με παρουσία ανέμων! Δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή να παίζει έτσι με τις ζωές των εργαζομένων, δεν θα το επιτρέψουμε!

Απαιτούμε: 

  • Άμεση ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών, με πλήρη προστασία των εργαζομένων και των διερχομένων πολιτών
  • Υλοποίηση μελέτης για βαριά συντήρηση και επαύξησης της αντοχής της όλης της κατασκευής έναντι ανάλογων καιρικών φαινομένων.
  • Πλήρη κάλυψη των ζημιών, της απαραίτητης βαριάς συντήρησης, αλλά και ετήσιων επιθεωρήσεων και τακτικών συντηρήσεων από τον  Προϋπολογισμό του Κράτους.

galatsinews.gr 24-10-2020

Προηγούμενο Άρθρο

Ανακοίνωση για την εθελοντική αιμοδοσία Δήμου Γαλατσίου στις 13 και 18 Νοεμβρίου 2020

Επόμενο Άρθρο

Ωριωνίδες : Κορυφώνεται απόψε η βροχή των διαττόντων αστέρων

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.