Εγκαίνια Κέντρου Κοινότητας Δήμου Γαλατσίου

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γαλατσίου

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Θάνος Κωτσόπουλος» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον ένα χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Γαλατσίου, λίγο προτού γίνουν τα εγκαίνια του χώρου στον 2ο όροφο του Δημαρχείου.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας. Φωτίου, της Περιφερειάρχη Αττικής κας. Δούρου και της Αντιπεριφερειάρχη κας. Κυπριανίδου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ξεκίνησε την ο μιλία του με τα εξής :

«Εξαρχής έθεσα ως προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική στον Δήμο, με τη δημιουργία, στελέχωση και σωστή λειτουργία ενός ισχυρού και καλά οργανωμένου κοινωνικού δικτύου, μέσω του οποίου στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό η Πολιτεία, αλλά και η Περιφέρεια λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα και προχωρούν στην ίδρυση υποδομών, ώστε να αντιμετωπίσουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του κοινωνικού ιστού. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κυβέρνηση και στην Περιφέρεια Αττικής, ειδικότερα στις κ.κ. Φωτίου και Δούρου, που προχώρησαν άμεσα στη δημιουργία δομών, όπως τα Κέντρα Κοινότητας, για να διευκολύνουν τους πολίτες και να τους βοηθήσουν να έχουν αμεσότερη πρόσβαση στις κοινωνικές παροχές που δικαιούνται. Θέλουμε μια δυνατή κοινωνική υπηρεσία για να καλύψουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της περιοχής μας, αν και ειλικρινά εύχομαι μέσα από την καρδιά μου οι συγκεκριμένες υπηρεσίες να χρειάζονται όλο και λιγότερο. Γιατί αυτό θα σημαίνει ότι έχουμε πλέον μια καλύτερη κοινωνία, με μεγαλύτερες παροχές για τους πολίτες και λιγότερα προβλήματα καθημερινής επιβίωσης».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Θεανώ Φωτίου η οποία τόνισε τα εξής: «Σήμερα εγκαινιάζουμε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Γαλατσίου. Μπορεί να πέρασε ένας χρόνος και να καθυστερήσαμε λιγάκι για τα εγκαίνια αλλά έπειτα από ένα χρόνο λειτουργίας μπορούμε να κάνουμε απολογισμό για τα πεπραγμένα. Τα Κέντρα Κοινότητας είναι ένα νέο σχέδιο συστήματος πρόνοιας για την Κοινωνική Πολιτική. Ήδη λειτουργούν 55 Κέντρα Κοινότητας στην Αττική. Κάνουμε αλλαγές που ήρθαν για να μείνουν με το νέο ψηφιακό κράτος. Δημιουργούμε Κοινωνική Πολιτική για όλους και όχι μόνο για τους ευάλωτους.
Τα Κέντρα Κοινότητας, τα οποία έχουν ως επί το πλείστον γυναικείο πρόσωπο (το 90% αποτελείται από γυναίκες), είναι στελεχωμένα με διαφανείς διαδικασίες (ΑΣΕΠ) και είναι ανοιχτά για όλο τον κόσμο ώστε να δώσουν λύσεις. Γνωρίζουμε για παράδειγμα ότι στο Δήμο Γαλατσίου 2276 άτομα λαμβάνουν το επίδομα ΚΕΑ (Κοινωνικό εισόδημα Αλληλεγγύης). Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε Δομές δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, όπως τα Κέντρα Ρομά, τα Κέντρα Αλλοδαπών, τα Κέντρα Στήριξης Οικογένειας, τα Κέντρα Ηλικιωμένων και με τη στήριξη της Περιφέρειας θα τα επιτύχουμε όλα αυτά».

Η Περιφερειάρχης Αττικής, κα. Ρένα Δούρου ανέφερε ότι: «Η Περιφέρεια Αττικής με τα ελάχιστα άτομα που διαθέτει και παρά τις μεγάλες προτεραιότητες που έχει απέκτησε Δομές που δεν υπήρχαν ποτέ πριν. Οι αιρετοί πρέπει να είναι εργάτες, όπως ο Δήμαρχός Γαλατσίου, ο οποίος είναι ένας Δήμαρχος που τον χρειάζεται η πατρίδα μας και για αυτό δεσμεύομαι πως θα είμαι πάντα δίπλα του, σε ότι με χρειαστεί. Όσοι εργάζονται δεν κάνουν βόλτες, ούτε δημόσιες σχέσεις»

Κλείνοντας μίλησε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Γαλατσίου κ. Πέτρος Βάσιλας ο οποίος ευχαρίστησε πάρα πολύ τους υπαλλήλους και τους εθελοντές που κάνουν εξαιρετική δουλειά και είπε: «Δράττομαι της ευκαιρίας μιας και είναι κοντά μας η Περιφερειάρχης, κα Δούρου να ζητήσω να ενισχυθούν οι Δομές ώστε να καλύπτουν ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας και να είναι πιο άμεσες οι διαδικασίες».

Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Γαλατσίου, η Κοινωνική Λειτουργός – συντονίστρια δομής κα. Αγγελίδη Παναγιώτα, η κοινωνική λειτουργός κα. Χαμπίμπη Νάντια και η ψυχολόγος κα. Κουρκούλη Νέλλη, παρουσίασαν αρχικά τις αρμοδιότητες του κέντρου, τις παροχές που δικαιούνται να λάβουν οι κάτοικοι του Δήμου Γαλατσίου, καθώς και τις αλλαγές που επίκεινται στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) από 1η Νοεμβρίου 2018.

Τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης και προϊστάμενος του ναού Αγίας Γλυκερίας π. Ιωακείμ, ενώ την κορδέλα έκοψαν από κοινού η Υφυπουργός κα. Φωτίου Θεανώ, η Περιφερειάρχης κα. Δούρου Ρένα, ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Μαρκόπουλος Γιώργος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, κ. Βάσιλας Πέτρος.

Στην εκδήλωση και στα εγκαίνια παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κα. Κυπριανίδου, η Διευθύντρια κα. Νίκου Δ. και η κα. Βατσή Κ. από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εργασίας, η Διευθύντρια κα. Κάιλα και η κα. Κουτσονικολή από την επιτελική δομή ΕΣΠΑ, ο διευθυντής κ. Κύρκογλου και η κα.Τσέλιου από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου (ΕΥΣΕΚΤ), ο διευθυντής κ. Δρόσης, η κα. Γραμματικοπούλου, η κα. Σγουρού, και η κα. Ζανίκου από την Ειδική υπηρεσία διαχείρισης επιχειρησιακού προγράμματος (ΕΥΔΕΠ) , οι κ.κ. Σιδηρόπουλος και Πουλής από το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Αττικής, οι κ.κ. Πιπερά Ελ., Παπαγεωργίου Αγγ., Αγγελάκη Αλ. από την Περιφέρεια Αττικής, ο Διευθυντής κ. Τουρής κι ο Προϊστάμενος κ. Παπαδόπουλος της Διεύθυνσης Επιδομάτων και Αναπηρικών Ενισχύσεων του ΟΠΕΚΑ, και οι κ.κ. Τσούτση Φ. και Στεργιώτη Β. από το ΚΠΑ2 Πατησίων, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων και στελέχη κέντρων κοινότητας από τους Δήμους Αγίων Αναργύρων, Ελευσίνας, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Παπάγου Χολαργού, Σπάτων-Αρτέμιδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αμαρουσίου.

galatsinews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

ΕΝΦΙΑ 2018: Πώς να εκτυπώσουμε την “ταυτότητα οφειλής” που απαιτείται για την πληρωμή.

Επόμενο Άρθρο

Πρόσκληση της Δημοτικής Παράταξης “Γαλάτσι από κοινού”

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.