Δήμος Γαλατσίου: Σημαντική εκδήλωση προληπτικού ελέγχου & ενημέρωσης για την αρθρίτιδα και την οστεοπόρωση

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Σημαντική εκδήλωση προληπτικού ελέγχου & ενημέρωσης  για την αρθρίτιδα και την οστεοπόρωση 

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με τον Δήμο Γαλατσίου, διοργανώνουν σημαντική εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση και την ορθοπεδική εκτίμηση αρθρίτιδας το διήμερο την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 και την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την αρθρίτιδα και την οστεοπόρωση.

  • Η εξέταση της οστεοπόρωσης απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας όπως η οστεοπόρωση.
  • Η εξέταση για την ορθοπεδική εκτίμηση αρθρίτιδας απευθύνεται σε άτομα με πιθανά προβλήματα οστεοαρθρίτιδας. Κυρίως εξετάζονται ο ώμος, το γόνατο ή και το ισχίο. Οι ασθενείς μπορούν να προσέρχονται έχοντας μαζί τους πρόσφατη ακτινογραφία (εντός χρόνου) από ένα από τα παρακάτω σημεία: Γόνατος(ανφάς – προφίλ), ισχίων(λεκάνης), Άκρων χειρών, Άκρων ποδιών.

Δομή της εκδήλωσης:

  • Την Τρίτη 22/06/2021 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστικής πυκνότητας από τον γιατρό κ. Κακλαμάνη Δημήτριο, Χειρουργό Ορθοπεδικό. Οι εξετάσεις θα γίνουν στο Ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου (αίθουσα Θάνος Κωτσόπουλος) και ώρες 10:00 έως 13:00.
  • Την Τετάρτη 23/06/2021 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν έλεγχος ορθοπεδικής εκτίμησης αρθρίτιδας. Οι εξετάσεις θα γίνουν στο Δημοτικό ιατρείο (Δημαρχείο, 1ος όροφος, γραφείο 6)  και ώρες 10:00 έως 13:00. Ο κος Κακλαμάνης Δημήτριος, Χειρουργός Ορθοπεδικός θα παραχωρήσει δωρεάν συμβουλευτική στα άτομα που έχουν εξεταστεί.

Θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στο/α τηλέφωνο/α: 2102222011 και 2102933956 , ώρες 10:00 έως 12:00

Υπεύθυνη επικοινωνίας: κα Μπακέα Άρτεμις

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO). Ο Σύλλογος αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.  Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο. Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων. Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013. Τηλ. Επικοινωνίας: 2132086698, 6979252570 email: info@osteocare.gr, URL: www.osteocare.gr

www.facebook.com/osteocaregr  http://www.youtube.com/user/OsteoporosisGR
www.twitter.com/Osteocaregr   www.instagram.com/petalouda_team

galatsinews.gr 09-06-2021

Προηγούμενο Άρθρο

«Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!» : Φροντίζουμε το π. λατομείο Λεβεντάκη

Επόμενο Άρθρο

Τσουκνίδα, ένα πολύτιμο σμαράγδι κρυμμένο βαθιά στο βασίλειο της υγείας

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.