Δήμος Γαλατσίου,Πιλοτικό πρόγραμμα απονομής προνοιακών επιδομάτων

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Πιλοτικό πρόγραμμα απονομής προνοιακών επιδομάτων

Πιλοτικό πρόγραμμα απονομής προνοιακών επιδομάτων( 15/03/2018 )

Ο Δήμος Γαλατσίου σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 215 του ν.   4512/2018(ΦΕΚ Α 5/17-01-2018 & Α’ 8/23-1-2018) από 01/03/2018 μπορούν να προσέρχονται στο Κέντρο Κοινότητας Γαλατσίου (Γ.Βάσσου 5 και Αγ. Γλυκερίας 22) οι πολίτες οι οποίοι θέλουν να αιτηθούν για πρώτη φορά επίδομα αναπηρίας.
Δικαιολογητικά που απαιτούνται:
·        Να γνωρίζουν τον  ΑΜΚΑ τους
·        Την αστυνομική  ταυτότητα (ή διαβατήριο σε περίπτωση υπηκόου άλλου κράτους)
·        Φωτοτυπία του ΙΒΑΝ ( τραπεζικού λογαριασμού) στον οποίο ο αιτών/αιτούσα να είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος (ανεξαρτήτως σειράς).
·        Προσοχή:οι νέοι αιτούντες δεν πρέπει ούτε να έχουν κλείσει ραντεβού σε γιατρό προκειμένου να συνταχθεί ο εισηγητικός φάκελος για το ΚΕΠΑ, ούτε να έχουν προχωρήσει ήδη σε πιστοποίηση της αναπηρίας τους από τα ΚΕΠΑ.
·        Για τους παλιούς δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων εάν ένα άτομο με αναπηρία ελάμβανε στο παρελθόν Προνοιακό επίδομα αναπηρίας, αλλά η περίοδος χορήγησης του έχει ΛΗΞΕΙ και ΔΕΝ διαθέτει αυτή τη στιγμή πιστοποίηση ΚΕΠΑ σε ισχύ ή ΔΕΝ έχει έτοιμο εισηγητικό φάκελο από ιατρό, τότε θεωρείται ΝΕΑ περίπτωση και μπορεί να απευθυνθεί στο Κέντρο Κοινότητας, ώστε να υποβάλλει αίτηση στον ΟΠΕΚΑ μέσω του Κέντρου Κοινότητας.
·        Οι εντασσόμενοι στη νέα πιλοτική διαδικασία απαλλάσσονται της καταβολής του παραβόλου των 46,14 € για την πρωτοβάθμια εξέτασή τους από Υγειονομική Επιτροπή των ΚΕΠΑ και αυτό ανεξάρτητα από άλλες προϋποθέσεις.
Αιτήσεις για τα επιδόματα γίνονται δεκτές στο Κέντρο Κοινότητας και στα κεντρικά του ΟΠΕΚΑ (πρώην ΟΓΑ) Πατησίων 30.
Η λήξη του πιλοτικού προγράμματος θα είναι η 30η Ιουνίου 2018.
Επιπλέον πληροφορίες στο Κέντρο Κοινότητας Γαλατσίου, Γ.Βάσσου 5, τηλ. 2102222011, είτε στην ιστοσελίδα www.opeka.gr ,

 

Προηγούμενο Άρθρο

Νέες αντικειμενικές αξίες:τις 22 Μαρτίου παραδίδονται οι νέες τιμές ζώνης

Επόμενο Άρθρο

Οι ηλικιωμένοι Γάλλοι, διαδήλωσαν για τις μειώσεις στις συντάξεις τους

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.