Γαλάτσι – Μέτρα ανακούφισης για τους πολίτες ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου.

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου ζήτησε έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να συζητηθούν τα μέτρα ανακούφισης, όπως και άλλα ζητήματα που αφορούν τις καταστάσεις που ζούμε λόγω της πανδημίας (πχ ζητήματα προστασίας των εργαζομένων του Δήμου, των εργαζομένων σε μεγάλους χώρους όπως super markets κ.α.)

Ακολουθεί λίστα αιτημάτων ανακούφισης όπως εστάλησαν στον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τον Δήμαρχο Γαλατσίου.

«Δεδομένης της έκτακτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί λόγω των μέτρων αποτροπής μετάδοσης του κορωνοϊού και ειδικότερα μετά το κλείσιμο των καταστημάτων και των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου, καλούμε την Δημοτική Αρχή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην πληγεί για μία ακόμα φορά η λαϊκή οικογένεια και οι μικροεπαγγελματίες της πόλης. 

Συγκεκριμένα :

  • Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.
  • Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.).
  • Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
  • Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους.
  • Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους. «

Για τη Λαϊκή συσπείρωση Γαλατσίου
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γρηγόρης Χαραλαμπίδης
Τάσος Οικονόμου
Μάνθος Ιμπριάλος

galatsinews.gr 23-03-2020

Προηγούμενο Άρθρο

#Μένουμε_Σπίτι – Ευχάριστοι τρόποι για να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού

Επόμενο Άρθρο

Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα Κυριακή τα σούπερ μάρκετ

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.