Γαλάτσι :Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ο Δήμος Γαλατσίου συμμετέχοντας στην Παγκόσμια κινητοποίηση για το περιβάλουν και έχοντας στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της πήρε την πρωτοβουλία να εκπονήσει Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας – ΣΒΑΚ- με στόχο την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του οδικού δικτύου και κάθε δημόσιου χώρου

Δύο εργαλεία μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την πόλη του Γαλατσίου συζητήθηκαν την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου:
Tο «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας» και
το «Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα».
Τα σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) είναι στρατηγικές για τον επανασχεδιασμό της κυκλοφοριακής οργάνωσης και των αστικών λειτουργιών στις ελληνικές πόλεις
Τα δύο σχέδια για την πόλη μας περιγράφουν το μέλλον του Γαλατσίου και διαμορφώνουν τις συνθήκες για μία πόλη φιλική προς τους πολίτες , μία πόλη με αναβαθμισμένο αστικό περιβάλλον που καταναλώνει λιγότερους φυσικούς πόρους.

Η πόλη είναι η υπέρτατη αξία, γιατί ταυτίζεται με τον άνθρωπο, την κοινωνία, την ιστορία τους.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος , ο οποίος ανέδειξε τη σημασία των δύο σχεδίων, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του Δήμου για τα επόμενα χρόνια.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης συζητήθηκε αναλυτικά η πορεία εξέλιξης και το περιεχόμενο του «Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας» του Γαλατσίου από τον κ. Γιώργο Κουμπαράκη , ερευνητή στην Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας και υποψήφιο διδάκτορα ΕΜΠ.

Κατόπιν έλαβε το λόγο ο κ. Θάνος Βλαστός , Καθηγητής ΕΜΠ , ο οποίος ανέδειξε την κοινωνική και περιβαλλοντική σημασία των προτάσεων του ΣΒΑΚ, επισημαίνοντας ότι οι τοπικές και παγκόσμιες συνθήκες επιβάλλουν άμεση δράση για τα θέματα της αστικής κινητικότητας.
Επίσης αναφέρθηκε στην κατανάλωση ενέργειας από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και τις εκπομπές ρύπων και περιέγραψε τους βασικούς άξονες δράσης για τη μείωση της κατανάλωσης, την εξοικονόμηση και την παραγωγή ενέργειας σε τοπικό επίπεδο.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν , στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης , δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη δημοτικών παρατάξεων, μέλη τοπικών συλλόγων και συλλογικοτήτων, δημοτικοί υπάλληλοι και πολίτες.
Επισημαίνεται , ότι θα ακολουθήσουν και άλλες φάσεις δημόσιας διαβούλευσης και σίγουρα η συμμετοχή των πολιτών και των τοπικών συλλόγων και συλλογικοτήτων καθίσταται αναγκαία , γιατί όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  , η οποία θέτει ξεκάθαρα έναν νέο στόχο:
Πρόκειται για ένα στόχο «για τον άνθρωπο και τις τοπικές κοινωνίες» , και δίνει έμφαση «… στην συμμετοχή στον σχεδιασμό όλων των κατοίκων καθώς και στην αλλαγή της συμπεριφοράς και των επιλογών τους ως προς την κινητικότητα».

galatsinews.gr 18-11-2019

Προηγούμενο Άρθρο

Σπιτικό ελιξίριο τριών ισχυρών τροφίμων που “ξεβουλώνει” τις αρτηρίες

Επόμενο Άρθρο

Αλοιφή ευκάλυπτου για αποσυμφόρηση του αναπνευστικού μας

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.