Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, για την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου (Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018), γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα ανούσιου καυγά μεταξύ δημοτικών συμβούλων της διοίκησης του δήμου και της μείζωνος αντιπολίτευσης. Ένας καυγάς που κατέβασε ένα ακόμα σκαλοπάτι χαμηλότερα το έτσι κι αλλιώς συχνά χαμηλό επίπεδο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, με το απαράδεκτο φαινόμενο δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης Μαρκόπουλου να βιντεοσκοπεί κρυφά μέρος της συζήτησης, χωρίς καμία άδεια και με προκλητικό ύφος, να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που σε μία συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου επικρατεί μια εκφυλιστική κατάσταση. Είναι άλλο πράγμα να υπάρχει οξυμένη πολιτική αντιπαράθεση, με επιχειρήματα, για σοβαρά ζητήματα, αφού εκπροσωπούνται διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις, και άλλο να γινόμαστε κατ’επανάληψη θεατές προσωπικών (συχνά τεχνητών) αντεγκλήσεων και χαρακτηρισμών τις περισσότερες φορές για ζητήματα που απέχουν πάρα πολύ από αυτά που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους της πόλης μας. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, πολλές φορές έχουμε καταγγείλει τέτοιες πρακτικές, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε αποχωρήσει από συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου διαμαρτυρόμενοι για αντίστοιχα φαινόμενα.

Η δήθεν αντιπαράθεση για τέτοια ζητήματα και με τέτοιους τρόπους είναι βολική για όλους τους εμπλεκόμενους –τόσο για τη διοίκηση του δήμου, που έχει την κύρια ευθύνη και για τη διαδικασία, όσο και για τους εκπροσώπους των παρατάξεων που εμπλέκονται κατ’επανάληψη στους ανούσιους αυτούς καυγάδες. Και αυτό γιατί εκπροσωπούν από κοινού στο δημοτικό συμβούλιο τις ίδιες πολιτικές αντιλήψεις, την ίδια γενική αντιλαϊκή πολιτική, όπως αυτή εκφράζεται και σε τοπικό επίπεδο. Έχουν υποστηρίξει και υποστηριχτεί και οι μεν και οι δε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κόμματα τα οποία επί δεκαετίες έβαζαν στη γκιλοτίνα τα δικαιώματα του λαού μας και στη δική μας γειτονιά, το Γαλάτσι. Συμφωνούν με την πολιτική της μετατροπής των δήμων σε φοροεισπράκτορα του κράτους, με την πολιτική της εμπορευματοποίησης, της ανταποδοτικότητας και των ιδιωτικοποιήσεων σημαντικών υπηρεσιών που επιβαρύνουν ακόμα περαιτέρω τα λαϊκά στρώματα και στο Γαλάτσι. Τους συμφέρει συνεπώς να εμφανίζονται ότι διαφοροποιούνται και αντιπαρατίθενται για επιμέρους ή δευτερεύοντα θέματα και να αποπροσανατολίζουν από τα σημαντικά ζητήματα που θα έπρεπε να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Καλούμε τη διοίκηση του δήμου και τις άλλες παρατάξεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να σταματήσουν τα εκφυλιστικά φαινόμενα στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Μας βρίσκει σύμφωνους η πρόταση να βιντεοσκοπούνται και να προβάλλονται διαδικτυακά οι συνεδριάσεις. Θεωρούμε αναγκαίο και χρήσιμο οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να είναι δημόσιες και ανοιχτές, με τη συμμετοχή και τις παρεμβάσεις των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας, για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους της πόλης μας να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που είναι συνυπεύθυνοι για τις πολιτικές που ακολουθούνται από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως συνέχεια και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Σε αυτούς που τις εξειδικεύουν και τις εφαρμόζουν και στο επίπεδο του δήμου μας. Να οργανώσουν την πάλη τους για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και να συμπορευτούν με το Κ.Κ.Ε. ώστε να δυναμώσει ο πραγματικός αντίπαλος στις αντιλαϊκές αυτές πολιτικές.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Χάρης Βουρδουμπάς

Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Προηγούμενο Άρθρο

Χαμομηλέλαιο – Πως κάνουμε ένα από τα πιο αγαπημένα λάδια βοτάνων

Επόμενο Άρθρο

Stephen Hawking,ο άνθρωπος σύμβολο έφυγε από κοντά μας

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.